ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE: Dva milijuna kuna pomoći gospodarstvu

Datum objave: 06. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Na novoj lokaciji, u skladu s preporučenim higijensko-epidemiološkim mjerama, vijećnici Županijske skupštine Brodsko posavske županije, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održali su 27. sjednicu na kojoj su, predviđenim dnevnim redom, raspravljali o ukupno 14 točaka.

U skladu s preporučenim higijensko-epidemiološkim mjerama na novoj lokaciji, vijećnici Županijske skupštine Brodsko posavske županije, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održali su 27.sjednicu na kojoj su predviđenim dnevnim redom, nakon održane minute šutnje za nedavno preminulog kolegu vijećnika Vinka Kuzmića, raspravljali o ukupno 14 točaka. Većinom vijećničkih glasova na sjednici su usvojeni Izvješće o radu župana za prvih šest mjeseci aktualne godine, Izvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i primicima i izvršenim rashodima i izdacima proračuna Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine s prijedlogom polugodišnjeg obračuna proračuna, Analiza poslovanja gospodarstva Brodsko-posavske županije u 2019. godini s dostupnim pokazateljima za 2020. godinu, te Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju Stručnog povjerenstva za koncesiju za distribuciju plina na području općina Gundinci, Velika Kopanica, Sikirevci i Slavonski Šamac.

“Stanje je izvrsno, imamo veće prihode nego prošle godine u istom razdoblju. Izvješće pokazuje sve pozitivne karakteristike proračuna što je dobro, jer to nam je omogućilo privremeni rebalans kojim ćemo osigurati sredstva za pomoć gospodarstvenicima u poslovanju za što je namijenjeno oko 2 milijuna kuna, posebno za poljoprivrednike, a još milijun uz nabavku opreme za testiranje na Covid-19, virus koji je učinio svoje, a i još će do kraja godine, što će značiti i pad u određenim djelatnostima poput prijevoza, turizma i ugostiteljstva, ali važno je napomenuti kako država i županija ulažu koliko mogu kako bi se sačuvala radna mjesta.’ , rekao je predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Županijski su vijećnici jednoglasno usvojili i Informaciju o aktivnostima u provedbi projekta u djelatnosti obrazovanja i kulture, Godišnje izvješće za razdoblje siječanj – prosinac 2019. godine Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Odluku o donošenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu, Zaključak o davanju suglasnosti Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije na Odluku o odabiru za predmet nabave Testovi za RT PCR BD MAX – COVID19 – Detekcija dvije sekvence, Odluku o promjeni naziva Obrtničke škole Slavonski Brod, Zaključak o davanju suglasnosti Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod za preuzimanje obveza za nabavu dugotrajne imovine za potrebe prenamjene i opremanja Jedinice za moždani udar u Jedinicu intenzivnog liječenja za COVID-19 pozitivne pacijente i potpisivanje Ugovora. Županijska skupština jednoglasno je dala suglasnost i na Prve izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije za 2020. godinu i projekciju za 2021. i 2022. godinu , Izmjene i dopune Plana održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko-posavske županije u 2020. godini, kao i na Program rada i financijski plan Savjeta mladih Brodsko-posavske županije za 2021. godinu.

TEKST: S. T.       FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn