ŽUPANIJSKA LIGA PROTIV RAKA POŽEGA – Uz Dan narcisa, kreće i akcija organiziranog prijevoza žena na mamografiju

Datum objave: 25. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Županijska liga protiv raka Požega obilježit će prigodnom akcijom Dan narcisa u subotu 27. ožujka ispred zgrade Gradskog muzeja u Požegi. Uz to, Liga ponovo organizira prijevoz žena na snimanje (mamografiju) u sklopu Nacionalnog programa probira raka dojke, a ta akcija će trajati do sredine svibnja.

Slaba prometna povezanost u Požeško-slavonskoj županij jedan je od glavnih razloga nedolaska određenog broja žena koje su pozvane na mamografiju. Stoga Županijska liga protiv raka Požega, već 13 godina organizira prijevoz ženama koje to žele.

Obzirom na pandemiju, prošle godine nisu organizirali ovu akciju, no ove godine organizirali su tri prijevoza iz sredstava donacija i sponzora. U akciju se uključio i grad Pakrac, s dodatna dva termina za prijevoz, a akcija će trajati do sredine svibnja, ukoliko epidemiološki uvijeti to dozvole.

Na važnost ranog otkrivanja raka i preventivne preglede članovi Lige upozorit će i u subotu, 27. ožujka kada će u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Klubom žena operiranih na dojci obilježiti Dan narcia, dan posvećen borbi protiv raka dojke. “Svijest o važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki u našoj županiji je na izuzetno visokoj razini, što pokazuje visoki odaziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naša županija i dalje je u smaom vrhu prema odazivu žena, a želimo pozvati sve koje nisu, da se odazovu pozivu na mamografski pregled koji je nakon 50. godine života potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine,” rekla je predsjednica lige dr. Jasmina Kovačević.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn