ŽUPANICA JOZIĆ : „Pred nama je radno ljeto kako bi učenici u rujnu mogli normalno pohađati nastavu!“

Datum objave: 16. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prve procjene šteta od nevremena na školskim objektima iznose preko 6 milijuna kuna te su u proteklih desetak dana pripremljeni elaborati i troškovnici za hitnu sanaciju zgrada što je i bila tema sastanka županice Antonije Jozić s ravnateljima đačkog doma i škola koje su pogođene nevremenom.

Tijekom jakog nevremena i tuče koji su koncem prošlog mjeseca zahvatili područje grada Požege i općine Jakšić značajno su oštećene zgrade obrazovnih ustanova i to osnovne škole Mladost Jakšić, Đačkog doma te srednjih škola: gimnazije, ekonomske, poljoprivredno-prehrambene, obrtničke i tehničke. Prve procjene iznose preko 6 milijuna kuna te su u proteklih desetak dana pripremljeni elaborati i troškovnici za hitnu sanaciju zgrada što je i bila tema sastanka županice Antonije Jozić s ravnateljima đačkog doma i škola koje su pogođene nevremenom. Ravnatelji su izvijestili o interventnim aktivnostima koje su odradili s ciljem privremene zaštite zgrada te o zahvatima koji se trebaju žurno odraditi kako bi učenici u rujnu mogli boraviti u školama.

“Zahvaljujem ravnateljima na angažmanu, a već sljedeći tjedan očekujem pokretanje postupaka nabave za ostale radove. Pred nama je puno posla i radno ljeto no moramo poduzeti sve radnje kako bi u rujnu učenici mogli pohađati nastavu u našim školama.”rekla  je županica Jozić.

Županica Jozić sa svojim suradnicima 16. srpnja sudjelovat će na sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a na kojemu će se razgovarati o odobrenim sredstvima pomoći Vlade Republike Hrvatske u sanaciji šteta od prirodne nepogode.

IZVOR: pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn