ŽUPAN MARUŠIĆ U DAVORU -Uz odgovoran rad Stožera civilne zaštite, nastavak građevinskih radova na niz kapitalnih projekata

Datum objave: 08. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

DAVOR – Župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić, u pratnji zamjenika Damira Mirkovića, posjetio je Općinu Davor. U pratnji načelnika, Đure Anđelkovića, prvi čovjek županije tom se prigodom uvjerio u profesionalan rad tamošnjeg Stožera civilne zaštite i nesmetan nastavak građevinskih radova na niz kapitalnih projekata.

Unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa koja otežava svakodnevne aktivnosti, župan Brodsko posavske županije, Danijel Marušić, u pratnji zamjenika Damira Mirkovića, posjetio je Općinu Davor kako bi se uvjerio u rad općinskog Stožera civilne zaštite i zajedno s prvim čovjekom Općine, načelnikom Đurom Anđelkovićem, obišao radove na nizu kapitalnih projekata koji se, unatoč pandemiji, nesmetano odvijaju.

Da je Davor u ovom trenutku veliko gradilište, potvrđuju radovi na mjesnom Društvenom domu, vrijedni 5,2 milijuna kuna, kao i oni na izgradnji dječjeg vrtića, kapitalnog projekta teškog 7 milijuna kuna. Radnim je posjetom obuhvaćen i obilazak radova na izgradnji pročistača voda koji se gradi u okviru projekta izgradnje sustava navodnjavanja “Orubica” vrijednog 42 milijuna kuna. Riječ je, uglavnom o projektima financiranim europskim sredstvima, realiziranim predanošću načelnika Anđelkovića čiji su entuzijazam i vizija, rekao je tom prigodom župan Marušić, zaslužni za prepoznavanje potreba mjesta i mještana.

“Zadovoljstvo mi je što će Davor i njegovi najmlađi mještani imati vrtić primjeren 21.stoljeću, kao i Društveni dom, koji je duša svakog mjesta. Tu je, naravno i sustav navodnjavanja koji će na određen način biti jamac razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Bez obzira problem iseljavanja koji muči cijelu Slavoniju, Općina Davor nastoji stvoriti uvjete za ostanak i razvoj ljudi, čemu u prilog govore i spomenuti kapitalni projekti, na čemu Općini od srca čestitam, a ovu prigodu koristim i kako bi još jednom poručio da trebamo poštivati propisane mjere samozaštite i socijalnog distanciranja.”, rekao je župan Marušić.

TEKST: S. T.        FOTO: BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn