ŽUPAN ALOJZ TOMAŠEVIĆ: Ministre, hoćete li i kada izgraditi parkiralište kod požeške bolnice?

Datum objave: 29. 4. 2014. | Kategorija: Društvo

zup

POŽEGA – “Ako ministarstvo ne zna i ne može izgraditi parkiralište kod naše Opće županijske bolnice u Požegi, onda će to učiniti Županija jer  moramo voditi skrb o našim građanima,” najavio je na konferenciji za novinare požeško-slavonski župan Alojz Tomašević podsjećajući još jednom i na problematiku spajanja pakračke i požeške bolnice.

“Unatoč očekivanoj konsolidaciji financija kojom je trebalo rezultirati spajanje pakračke i požeške bolnice, tim činom nije ništa dobrog učinjeno. Bolnica u Požegi koja je do prošle godine imala gotovo jednaka potraživanja i dugovanja i bila pozitivan primjer kako se u teškim vremenima može upravljati sada je, spajanjem bolnica, u minusu 16 milijuna kuna. Kada sve zbrojimo, potraživanja iz prethodnih godina, dolazimo do dugovanja od gotovo 50 milijuna kuna, a najveći problem i generiranje dugova dolazi zbog konsolidacije HZZO-a. To nije pomak ka konsolidaciji već devastacija naše bolnice,” naglasio je župan Alojz  Tomašević.

Izrazio je nezadovoljstvo i zbog “stanja mirovanja” u kojem se nalazi projekt parkirališta kod bolnice. “Još  prije dvije godine tadašnji župan Marijan Aladrović s ravnateljem požeške bolnice odradio je potrebne aktivnosti i otkupljeno je zemljište uz Opću županijsku bolnicu u Požegi. Dobivena je lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta.  Prošle godine bolnica je prešla pod upravljanje Ministarstvu zdravlja i parkiralište nije napravljeno. Postavljam pitanje ministru: hoćete li i kada napraviti parkiralište za građane naše županije jer mi to s pravom očekujemo,” rekao je župan Alojz Tomašević.
” Ako vi ne znate i ne možete, onda će to učiniti Županija. Znam kako ćemo to učiniti i znam kako Županije može to parkiralište isfinancirati, i siguran sam da će građani to cijeniti jer brigu o njima moramo voditi. Zato, gospodine ministre i svi koji upravljate bolnicama i sustavima, očekujemo ravnopravnost s ostalim dijelom Hrvatske jer i mi živimo u Hrvatskoj,”naglasio je župan.

TEKST: Sanja Pok   FOTO: Sanja Pok

 

 

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn