“ZOV DIVLJINE” NA NOVOGRADIŠKIM KAZALIŠNIM DASKAMA – Komedija o ženama, za žene i ne samo žene

Datum objave: 08. 1. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Kazališna 2020.godina, u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković Nova Gradiška, počet će baš kako treba – sa smijehom i ženskim temama. Na komičan način progovorit će o tome predstava Scene Gorica “Zov divljine”, komedija Kristine Kegljen u režiji Anastazije Fleger koja vas na daskama Doma kulture čeka u srijedu, 15. siječnja od 20 sati.

Novu kazališnu godinu u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković, baš kako i treba, “otvorit” će komedija, jer smijeha i ugodnih trenutaka nikada previše. Pobrinut će se za to “Zov divljine”, predstava koja na komičan način, progovora o ženskim problemima suvremenog doba, “pismom” Kristine Kegljen, u režiji Anastazije Fleger.

Priča je to o četiri žene koje, bježeći od svakodnevice, u želji da promijene uobičajeni način života, odlaze u šumu, na izlet koji se pretvara u iskušenja različitih vrsta, a potom i svojevrsnu katarzu, kroz koju, oslobođene svakodnevnih lažnih maski, postaju i osjećaju što žele, svjesne vlastitih snaga koje su jače od životnih teškoća, pri tom se, dobro zabavljajući. Njih četiri su jednako sjajne Jasna Palić Picukarić, kao Željka, nesretno zaljubljena u Marinina muža, Hana Hegedušić, kao prevarena supruga Marina, Nina Kaić Madić, pomodarka Anita oboljela od raka i Ines Bojanić, tragikomična vječno mlada Ivana. Afirmirajući ženska prijateljstva, predstava govori o krhkim, izdanim, bolesnim i uspješnim likovima koji na kraju shvate da granice treba srušiti ukoliko žele otkriti prave sebe. Iako komedija, priča je to koja na ozbiljan način tematizira osamljenost i poziva na bojkot tradicionalnog poimanja žene i njene društvene uloge, zbog čega je, iako ženska, namijenjena svima.

Zov divljine čeka vas na daskama Doma kulture u srijedu 15.siječnja, od 20 sati, a ulaznice svakim radnim danom u tajništvu Učilišta ili na blagajni, sat vremena prije predstave.

TEKST: S. Tarbuk    FOTO: Scena Gorica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn