ZIMSKA SLUŽBA POŽEŠKOG KOMUNALCA: Sve je spremno za prvi snijeg

Datum objave: 16. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zimska služba Komunalca Požega d.o.o. spremno dočekuje prve intervencije. U nazočnosti predstavnika Grada Požege i PU požeško-slavonske djelatnici Komunalca Požega d.o.o., koji obavlja poslove zimske službe na području Požege i prigradskih naselja, prezentirali su vozila i strojeve s kojima obavljaju čišćenje ulica i nogostupa tijekom zimskih mjeseci.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Čišćenje se provodi prema zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.

“Zimska služba je spremna za djelovanje od 15. studenoga sukladno svim pravilima i propisima. Na našim skladištima imamo oko 80 tisuća kilograma soli i još je 75 tisuća u dolasku. Oprema je funkcionalna i spremna, a napravljeni su i ugovori s kooperantima u slučaju iznimnih situacija ili djelovanja korona virusa koji može onesposobiti naše djelatnike.” rekao je Josip Vitez, direktor tvrtke Komunalac Požega.

“Vrijedni djelatnici požeškog Komunalca vodit će brigu da svi sugrađani, pogotovo oni koji žive u brdskom području, budu sigurni i da mogu imati dobru prohodnost do svojih radnih mjesta ili domova. No, moramo biti i ekonomični. Usudio bih se reći da možda čak i previše čistimo naše ulice, moramo biti svjesni da EU nalaže neka nova mjerila kojima ćemo se morati prilagoditi.” poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Planom rada zimske službe obuhvaća se čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine, a radi sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn