ZIMSKA SLUŽBA KOMUNALCA POŽEGA – Sve je spremno za prvi snijeg; uvodi se i dežurni telefonski broj za građane

Datum objave: 23. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zimska služba Komunalca Požega d.o.o. spremno dočekuje prve intervencije. U nazočnosti predstavnika Grada Požege i PU požeško-slavonske predstavnici Komunalca Požega d.o.o., koji obavlja poslove zimske službe na području Požege i prigradskih naselja, prezentirali su vozila i strojeve s kojima obavljaju čišćenje ulica i nogostupa tijekom zimskih mjeseci.

“Imamo dva kamiona, ralicu, posipač, tri traktora s ralicama i posipačima, dva ICB bagera s ralicama, ručni čistač snijega i mali traktor s ralicom i posipačem. U rad zimske službe uključeno je deset do petnaest djelatnika, ovisno kakve su potrebe. Na stanju imamo 136 tona soli, a po intervenciji bacimo otprilike 20 tona,” ističe Ivica Paić, voditelj zimske službe.

Josip Vitez, direktor Komunalca Požega d.o.o. dodao je da će od ove godine biti uveden dežurni telefonski broj za građane. “Uz postojeći telefonski broj centrale Komunalca Požega d.o.o., uvodimo dodatni mobilni broj telefona na koji će se javljati osoba koja je u tom trenutku dežurna. Taj će broj uskoro biti dostupan na našim internetskim stranicama i građani će u svakom trenutku moći ukazati na poteškoće vezane za zimsku službu,” najavio je direktor Josip Vitez.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto  kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Čišćenje se provodi prema zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.Planom rada zimske službe obuhvaća se čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine, a radi sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.

IZVOR: komunalac-pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn