ŽENIJALNI DANI U POU M.A.RELKOVIĆ NOVA GRADIŠKA – Besplatne filmske projekcije u čast snažnih žena

Datum objave: 05. 3. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nastavljajući dobre trendove, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković Nova Gradiška i ove će godine, prigodno, obilježiti Ženijalne dane. Riječ je o zajedničkom programu Kino mreže koji povodom Mežunarodnog dana žena, na velika platna diljem zemlje, donosi izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u društvu. Ulaz na sve projekcije je besplatan stoga nema razloga da ne navratite.

Ženijalni dani, zajednički program Kino mreže povodom Međunarodnog dana žena i ove godine, paralelno s platnima diljem zemlje, na ono novogradiško, donosi nekolicinu sjajnih i nagrađivanih filmova o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu. Ovogodišnji program otvara poljski hit Influencerica Magnusa von Horna. Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020,. hvaljen od publike i kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa fascinantne online kulture.

Slijedi američka Djevojka koja obećava, crnohumorni triler Emerald Fennell, priča o osveti naoko obične žene čiji je život obilježio traumatičan događaj iz mladosti. Program zatvara dokumentarni film Usidjelice, sjajna potresna priča o Kineskinjama koje su, ne udavši se na vrijeme, izložene velikom pritisku i stigmatizaciji okoline.

Film donosi rijedak dubinski pogled na živote triju fascinantnih, snažnih, modernih žena i njihovu borbu da same odrede tijek svoje budućnosti. Kako je ulaz na sve projekcije besplatan, nema razloga da ne navratite. Influencerica je na rasporedu u subotu, 6.ožujka od 20 sati, dok Djevojku koja obećava i Usidjelice možete pogledati u utorak i srijedu, 9. i 10. ožujka u poslijepodnevnom i večernjem terminu, od 16.30 i 19.30.

Uz program Ženijalnih dana, novogradiško kino platno čeka vas i sa redovnom vikend ponudom koja ovaj put donosi ludo dobar triler naziva Mauritanac-dnevnik iz Guantanama, priču u kojoj glavnu ulogu tumači dvostruka oskarovka Jodie Foster. Petak ili subota, 19.30 ili 17, birajte.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: POU MAR

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn