ŽENE U DOMU KULTURE – Tradicionalna manifestacija u čast ženama, njihovoj kreativnosti, pozitivnoj energiji i snazi

Datum objave: 06. 3. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – U čast ženama, povodom njihovog dana, Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković, treću će godinu za redom organizirati manifestaciju Žene u Domu kulture. Stavljajući naglasak na žene, njihovu kreativnost, pozitivnu energiju i snagu, manifestacija će, u tri dana trajanja, posjetiteljima ponuditi dvije besplatne filmske projekcije, koncert klasične glazbe, izložbu slika kao i radionicu suvremenog plesa namijenjenu ženama starije životne dobi

Želeći kod šire javnosti probuditi svijest o položaju žena u društvu, njihovim povijesnim borbama protiv diskriminacije, za ravnopravnost i jednake uvjete života i rada, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković, treću će godinu za redom, povodom Međunarodnog dana žena, za žene, ali i ne samo njih, organizirati manifestaciju Žene u Domu kulture. Riječ je o jedinstvenoj kulturno-zabavnoj “priči” koja će, u tri dana trajanja, posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih, besplatnih sadržaja s naglaskom na žene, njihovu kreativnost, pozitivnu energiju i snagu.

Manifestaciju službeno, u nedjelju, 8.ožujka, “otvara” zanimljiva islandska humorna drama “Mlijeko”, priča o ženi koja će, nakon što se suprostavi korumpiranom sustavu, uzdrmati lokalnu, ruralnu zajednicu i “usuditi” se živjeti po vlastitim pravilima. Višestruko nagrađivan film redatelja Grímura Hákonarsona još je jedan u nizu sjajnih nezavisnih naslova koji posljednjih godina islandsku kinematografiju čine jednom od najzanimljivijih na svijetu, u što se možete i osobno uvjeriti u nedjelju u 17 sati.

Istoga dana, u nešto kasnijem terminu, na kino platnu Doma kulture sve zainteresirane čeka i “Portret djevojke u plamenu”, duboko dirljiva, intimna i romantična povijesna drama u kojoj se redateljica Céline Sciamma ponovno ujedinjuje s nagrađivanom francuskom glumicom Adèle Haenel. Filmska priča kojom vas za praznik časti POU Relković, odvodi nas u Bretanju 1760., godine, a sadržaj će te saznati sami navratite li na Dan žena u kino od 19 sati.

Uz dva sjajna filmska naslova, manifestacija Žene u Domu kulture, posjetiteljima će, u ponedjeljak, 9.ožujka, ponuditi i koncert Karlovačkog klavirskog trija- večer užitka uz klasičnu glazbu i tri vrsne umjetnice-Petromilu Jakas na violinu, Vandu Janković na violončelu i Marijanu Pajić na klaviru, stoga, ukoliko ste željni vrhunskih kutlurnih sadržaja, svakako navratite.

Petak, 13.ožujka, rezerviran je za likovnost, za što će se, zajedničkim umnim i kreativnim snagama, pobrinuti akademska slikarica Edit Glavirtić, autorica izložbe Skice iz Edena i Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti koja vas, po otvorenju izložbe u 19 sati, čeka sa zanimljivim pratećim predavanjem. Priču o ženama za žene  zaključit će višemjesečna radionica suvremenog plesa namijenjena ženama starije životne dobi, stoga, plesali ili ne, svakako navratite i na pravi način “proslavite” ženu.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn