ZELENA ČISTKA U POŽEGI – Uvijek se može učiniti više i bolje, učinimo to!

Datum objave: 21. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega se ove godine priključio najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj – „Zelena čistka“. Uz djelatnike Grada Požege, akciji su se priključili i Komunalac Požega, JVP i DVD Grada Požege, Hrvatske šume, Gradski muzej, Gradska knjižnica i čitaonica Požega, TZ Grada Požege, JU Sportski objekti Požega, gradske osnovne škole – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa i OŠ „Dobriša Cesarić“ te Obrtnička škola u Požegi.

I ove godine Grad Požega nastavlja s uključivanjem u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj – „Zelena čistka“. Hrvatska je dio globalne priče, a namjera je aktivnim pristupom rješavanja problema pridonijeti čišćem svijetu. Grad Požega prepoznao je važnost ove kampanje kao važnog koraka u promijeni odnosa građana prema primarnom odvajanju otpada i saniranju postojećih divljih odlagališta.

“Podupiranjem kampanje doprinosimo podizanju svijesti građana i omogućujemo aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša, ali i stvaramo dodatan iskorak kvalitetnijem dijalogu s građanima,” naglasila je u ime organizatora službenica Grada Požege Mirna Šimunović. Okupljanje sudionike prigodnim je riječima pozdravio i zamjenik gradonačelnika Ferdinad Troha.

“Plemenita je ovo i višeznačna akcija jer grad nisu samo građani i prostor, grad čine i dojmovi koje o njemu imamo, kvaliteta života koju u njemu ostvarujemo. Danas svjedočimo jednoj aktivnosti koja je upravo na tom tragu. Naš grad je po pitanju higijene možda i iznad nekih drugih sredina, ali uvijek se može učiniti više, učiniti ga boljim i ljepšim. Pa, učinimo to!” rekao je Troha.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn