ZBOGOM BREZAMA – Započinje hortikulturno uređenje Trga Sv. Trojstva

Datum objave: 06. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na prijedlog Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege te uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Požegi, uklonjene su tri breze ispred zgrade Požeške biskupije. Umjesto njih, odmah nakon uklanjanja, bit će zasađeno sedam novih sadnica Običnog graba. To je prvi korak u uređenju zelene površine na Trgu Sv. Trojstva.

Ustanovljeno je da su postojeća stabla u lošem stanju zbog oštećenja, bolesti i šteta na pojedinim dijelovima drveća, većinom su oštećenog korijena, polusuha i fiziološki slaba, s vidljivim oboljenjima i mehaničkim oštećenjima, predstavljaju opasnost za ljude i infrastrukturu, stoga je zaključeno da ih treba ukloniti.

Umjesto njih, odmah nakon uklanjanja, bit će zasađeno sedam novih sadnica Običnog graba, budući da se radi o vrsti koja prati klimatske uvjete našeg podneblja, a koja je tehnički čvršća čime će se izbjeći „laki“ lomovi grana te će se podići estetski izgled grada.

To je prvi korak u uređenju zelene površine na Trgu Sv. Trojstva. U nastavku se očekuje uređenje cijele zelene površine s različitim vrstama cvijeća, a bit će omogućeno i navodnjavanje u suradnji s tvrtkom Tekija.

Jasni su nama razlozi, godine čine svoje. Al, zbogom drage breze, bez vas lice grada neće biti isto. Pa evo jedna stara fotografija, za uspomenu.

TEKST: S. P./ pozega.hr                  FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn