ZBOG POTRESA – Premijer Plenković najavio ukidanje propusnica na razini cijele Hrvatske

Datum objave: 29. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/POŽEGA – Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je 29. prosinca da su ukinute propusnice za Sisačko-moslavačku županiju, te za cijelu Hrvatsku, koje su bile uvedene kao epidemiološka mjera zbog epidemije koronavirusa.

Iako je Nacionalni stožer civilne zaštite propisao epidemiološku mjeru propusnica, koja vrijedi od 22. prosinca do 8. siječnja, premijer Plenković danas je rekao da ta mjera od sada ne vrijedi. ”Ne želim otežavati ljudima ionako tešku situaciju, Ne znamo  tko gdje ima obitelj i kome treba doći. Osim toga, ovako ne možemo ni zbrinuti pacijente, moramo ih neometano prevesti po bolnicama,” naglasio je premijer. Zbog razornog potresa na petrinjskom i sisačkom području MUP je danas već ukinuo propusnice za stanovnike Sisačko-moslačke županije, a premijer je najavio kako će se u nastavku dana objaviti odluka i na razini cijele države.

Objavom na Twitteru se javio i MUP.

Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama. Sustav #epropusnice je suspendiran. Pridržavajte se epidemioloških mjera, smanjite brzinu kretanja vozila i ne žurite. #sigurno do vaših odredišta! ” stoji u objavi.

TEKST: S. P.        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn