ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA – Pleternica bez tradicionalnih lipanjskih manifestacija

Datum objave: 03. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Iako većina poznatih pleterničkih manifestacija neće doživjeti ovogodišnje izdanje, lipanj neće biti prazan, pa se tako očekuje koncert na Trgu bećarca, a knjižnica će također imati svoj Knjignik kao i proteklih godina.

Rast kvalitete i sadržaja manifestacija u lipnju koji je Pleternica posljednjih godina postigla ove je godine zbog pandemije korona virusa zaustavljen. Tako ove godine Pleterničani i njihovi gosti neće uživati niti u Cvjetićima glazbe niti u smotri folklora, a nažalosti ni u konjičkom turniru te nadaleko poznatoj fišijadi.

“S obzirom na cjelokupnu situaciju prouzrokovanu Covid-19 pandemijom nismo mogli održati audicije koje su planirane u ožujku. Samim time sprječeni smo u nastavku aktivnosti koje su potrebne u organizaciji Cvjetića glazbe tako da nažalost ove godine nećemo održati jedini dječji festival tamburaške glazbe,”poručuje Katarina Aladrović Slovaček, predsjednica GD Cvjetići glazbe.

Sličnog su razmišljanja i u KUD-u Orljava, nositelju organizacije smotre folklora.”Iako imamo dugu tradiciju održavanja smotre u lipnju i mi smo kao društvo zahvaćeni ograničenjima. Doduše, više onima koja su iza nas nego postojećima jer zbog zabrane okupljanja nismo imali probe, niti mi, niti ostala društva koja nam dolaze. Jasno da nitko ne može i ne želi doći nespreman tako da u lipnju nažalost ne možemo organizirati smotru folklora,” rekao je Renato Brankovan, predsjednik KUD-a Orljava.

“Naravno da će nam svima nedostajati manifestacije u lipnju, ali vjerujem i kako razumijemo udruge koje su nositelji organizacije manifestacija. Što se tiče epidemioloških mjera koje su na snazi odnosno dodatnih najavljenih popuštanja organizacija je moguća, ali kao što su i organizatori naveli pripreme kreću puno ranije, a one u proteklim mjesecima nisu bile moguće,”rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Ipak lipanj neće biti prazan, pa se tako očekuje koncert na Trgu bećarca, a knjižnica će također imati svoj Knjignik kao i proteklih godina.

TEKST:S. P./  pleternica.hr    FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn