ZBOG MASKE – Alkoholiziran narušavao javni red i mir pa završio u zatvoru

Datum objave: 12. 2. 2021. | Kategorija: Crna kronika

NOVA GRADIŠKA – U četvrtak, 11. veljače oko 17 sati, unutar jedne trgovine u Novoj Gradiški, revoltiran izjavom zaposlenice da mora imati zaštitnu masku, 56-godišnjak je u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir. Kažnjen je s 15 dana zatvora te 6- mjesečnom zabranom posjećivanja trgovačke radnje u kojoj se prekršaj dogodio, izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

Očito revoltiran izjavom zaposlenice da u prostorijama trgovine mora nositi zaštitnu masku, vikom i psovkama je na naročito drzak i nepristojan način remetio javni red i mir. Policajci Policijske postaje Nova Gradiška su izvršenim alkotestiranjem očitali koncentraciju alkohola od 1,51 promila. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, počinitelju je uručeno pisano upozorenje.

Policijski službenici su 56-godišnjaka doveli u prostorije policije i zadržali na otriježnjenju, te su ga danas 12. veljače, priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški (prekršajni odjel) zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U provedenom žurnom prekršajnom postupku, donesena je presuda, kojom je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana te mu je izrečena 6-mjesečna zaštitna mjera zabrane posjećivanja trgovačke radnje u kojoj se prekršaj dogodio. Rješenjem suda, produljeno mu je zadržavanje nakon čega je po policijskim službenicima predan u zatvor u Požegi na izdržavanje kazne.

TEKST: S. P. / PU BP        FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn