ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE I NOVIH MJERA – Umjesto na ulicama, pakrački Advent ove godine na internetu

Datum objave: 30. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 i novih mjera koje su na snazi, u Pakracu ove godine neće biti klasičnih adventskih događanja na gradskim ulicama i trgovima. Umjesto toga, aktivnosti se sele na internet i to na službenu gradsku stranicu pakrac.hr

Ranijih godina članovi i predstavnici udruga i ustanova s područja Grada Pakraca osmišljavali su programe i događanja u ovo predblagdansko vrijeme. Ove godine izostaju priredbe i programi kojima je cilj bio dijeljenje zajedništva uoči Božića, a uobičajene pripreme poprimaju drugačiji oblik. Usprkos aktualnim problemima, udruge i ustanove će i ovog adventa biti aktivni i to na način da će svoje uratke snimati, a video materijali će biti prikazivani na gore spomenutoj gradskoj web stranici. Ideja je to koja je potekla od ravnateljica gradskih ustanova, a u prvoj objavi može se poslušati kratko obraćanje velečasnog Joze Zorića, župnika pakračke župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, u povodu paljenja prve adventske svijeće, a uz sudjelovanje učenika Osnovne glazbene škole Pakrac.

Pozivaju se građani da na službenoj gradskoj stranici www.pakrac.hr od danas prate adventske priče i objave kao novi doprinos vrijednih i kreativnih članova udruga i ustanova, u nadi da će vas sve na taj način razvedriti i doprinijeti radosti Božića vaše cijele obitelji.

Marijan Širac, pakrački dogradonačelnik je potvrdio da ove godine neće biti klasičnog Božićnog sajma kao ni dočeka Nove 2021. godine, ali je najavio da će Pakračani ovu po svemu neobičnu 2020. godinu, u ponoć 31. prosinca ispratiti uz vatromet.

TEKST: S. P.        FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn