ZAVRŠNICA MJESECA HRVATSKE KNJIGE U NOVOJ GRADIŠKI – Druženje s Titom Bilopavlovićem, Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

Datum objave: 13. 11. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Završnica Mjeseca hrvatske knjige narednih će dana u Novu Gradišku, uz poznatog zavičajnika, dovesti i još dvoje, među čitateljima iznimno popularne autore. U ponedjeljak, 14. studenoga u Gimnaziju stižu Julijana Matanović i Pavao Pavličić, a dan kasnije, u utorak 15.studenoga, Gradska knjižnica vas očekuje na druženju s književnikom Titom Bilopavlovićem i prevoditeljicom Laticom Bilopavlović Vuković.

Nakon niza zanimljivih edukativno-kreativnih radionica za male i velike kao i još jednog, ovaj put, osmog po redu, Leta s Gavranom, završnica Mjeseca hrvatske knjige narednih će dana, na radost čitatelja, u Novu Gradišku dovesti poznatog zavičajnika i još dvoje iznimno popularnih autora. U ponedjeljak, 14.studenoga, u Gimnaziju stižu Julijana Matanović i Pavao Pavličić. Uz književni susret učenika s uvaženim književnicima, uz moderaciju profesorice hrvatskog jezika, Andree Divić, bit će to prigoda i za predstavljanje zbirke priča Kombinirani prašak, nagrađivane književnice i generacijama studenata omiljene profesorice, Julijane Matanović.

Dan kasnije, u utorak, 15.studenoga, Gradska knjižnica organizira druženje s omiljenim Novogradiščaninom, poznatim europskim i svjetskim književnikom Titom Bilopavlovićem pod nazivom “Paunaš našeg djetinjstva i mladosti”. Riječ je o književno-interaktivnom događanju organiziranom u suradnji s gradskim osnovnim školama u okviru međuškolskog projekta “Zavičajni pisci”, kao i srednjoškolcima i svim štovateljima Bilopavlovićevog stvaralaštva. Uz ugodne razgovore s piscem na čijim su romanima odrastale generacije klinaca, bit će to prigoda i za predstavljanje Titove nove zbirke pjesma za djecu i mladež pod nazivom “Pjesme mudre sove i svrake naopake”.

Poslijepodnevni su sati rezervirani za promociju poznate izdavačke kuće Fraktura d.o.o kao i višestruko nagrađivanog romana Radioamater, Ulle Lenze, za čiji je prijevod zaslužna Latica Bilopavlović Vuković, dobitnica nagrade DHKP-a Josip Tabak za najbolji prijevod beletristike. U ugodnom susretu, uz zavičajnike Tita i Laticu, sudjelovat će i Seid Serdarević, glavni urednik Frakture, te online putem Sibila Serdarević, direktorica Izdavačke kuće i istoimene knjižare. Istinska književna poslastica čeka u prostoru Turističke zajednice, od 18.30. stoga, navratite i na pravi način pozdravite Mjesec hrvatske knjige.

TEKST: S. T.               FOTO: Pozivnica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn