ZAVRŠNICA DJEČJEG TJEDNA U NOVOJ GRADIŠKI – Humanitarna utrka “Za tvoj korak tisuću naših”

Datum objave: 12. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon dana ispunjenih igrom, zabavom i učenjem, besplatnom filmskom projekcijom organiziranom njima u čast, a potom i službenog sastanka sa gradonačelnikom i predstavnicima gradske vlasti, novogradiški klinci i klinceze Dječji tjedan su zaključili tradicionalnom humanitarnom utrkom “Za tvoj korak tisuću naših” trčanom za bolesnog dječaka Karla Bartolovića iz Rešetara

Pod motom “Ljubav djeci prije svega”, prethodnih je tjedan dana, diljem Hrvatske, bilo posvećeno najmlađima, onima na kojima svijet ostaje. Nacionalna manifestacija čiji je cilj usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, te poticati njihovu aktivnu participaciju u zajednici, pod režijskom je palicom Društva naša djeca, uspješno organizirana i u Novoj Gradiški, gradu “prijatelju djece.”.

Kao i ranijih godina Dječji je tjedan malim i velikima ponudio niz zanimljivih kreativno-edukativnih radionica, igraonica i bajkaonica, besplatnu filmsku projekciju, te “radni sastanak” s gradonačelnikom Vinkom Grgićem i predstavnicima gradske vlasti na kojem su sudjelovali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća i Forumaši. Susret mladih i starijih kolega mladih i “starijih kolega” rezultirao je kvalitetnom raspravom, nizom pitanja i zanimljivih ideja.

Najmlađe “politički aktivne” Novogradiščane zanimalo je, između ostaloga, kada će moći uživati u bazenima, hoće li i ove zime moći na klizanje, a uz aparate za slatkiše, još jednom su poželjeli i ormariće za škole u kojima će moći odlagati stvari i tako olakšati torbe. Nakon dana ispunjenih igrom, zabavom i učenjem, Dječji tjedan tradicionalno je zaključen jedinstvenom humanitarnom utrkom “Za tvoj korak tisuću naših” koja je ove godine “trčana” za pomoć bolesnom dječaku Karlu Bartoloviću iz Rešetara. U 21.utrci, organiziranoj u suradnji s Gradom, vrtićima i školama, kao i ranijih godina, s puno dobre volje trčale su sve generacije Novogradiščana, dokazujući kako je dobro činiti dobro.

FOTO: S. T.      FOTO: DND NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn