ZAVRŠNI “GLANC” – Nova Gradiška spremna za Advent i proslavu Dana grada

Datum objave: 29. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Novim, suvremenim “prometnim poboljšanjima”, klizalištem podignutim na višu, urbanu razinu, a onda i predstavljanjem službenog Adventskog kalendara prepunog zanimljivih sadržaja, Nova Gradiška spremno čeka prvu nedjelju došašća i najsvečaniji mjesec u godini.

Uz druženje sa svojim najpoznatijim i najuspješnijim zavičajnikom na jedinstvenom trodnevnom književno kazališnom festivalu posvećenom Miri Gavranu, Novogradiščani su, službeno i neslužbeno, zakoračili ka najsvečanijem i najsadržajnijem mjesecu u godini. Stiže nam Advent, a s njim i proslava rođendana grada i blagdana Župe. Prilika je to i za završni “glanc”, jer, narednih 30-ak dana, svašta će se događati na novogradiškim ulicama i trgovima. Zaključit će to svaki gost i putnik namjernik već pri ulasku u grad, čim se “proveze” kroz nedavno završen novi kružni tok, na križanju Dieneševe, ulice Ljudevita Gaja i Trga kralja Tomislava. Suvremenoj prometnoj infrastrukturi pridonose i solarni svjetlosni led cestovni markeri na pješačkom prijelazu u Ulici Matije Antuna Relkovića, postavljeni s ciljem kvalitetnije zaštite pješaka i sigurnijeg prometovanja vozila.

Na značajno višu, istinski urbanu razinu, ove je godine podignuto i klizalište, osmišljeno, složeno i postavljeno u gradskom parku u okviru “projekta” Čarobna šuma, koji će, središte grada tijekom mjeseca prosinca, pretvoriti u istinsku božićnu bajku. Kako izgleda “završni proizvod”, provjerite u subotu, 30. prosinca, kada će klizalište i službeno biti otvoreno, uz koncert Gradske glazbe kod fontane u parku i paljenje prve adventske svijeće na kružnom toku kod Župne crkve.

I ne brinite ukoliko kojim slučajem ne stignete, jer svečarsko-blagdanska događanja u Novoj Gradiški tek počinju! Izložbe, koncerti, kazališne predstave, filmovi, radionice i igraonice, sve uz puno dobre energije i još boljih prilika za ićem, pićem i svakom vrstom degustacija. Za informacije o brojnim sadržajima, jer ne bi valjalo što propustiti, konzultirajte Adventski kalendar i dobro došli u Novu Gradišku!

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn