ZAVRŠNA KONFERENCIJA – Projekt “Žena zaželi žena radi”: 50 zaposlenih žena i skrb o 250 starijih osoba

Datum objave: 26. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon dvije godine provedbe, projekt “Žena zaželi žena radi” službeno je zaključen završnom konferencijom. Projekt Grada Nova Gradiška i partnera-Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ured Slavonski Brod i Centra za socijalnu skrb, vrijedan više od 6 i pol milijuna kuna rezultirao je s 50 zaposlenih žena i skrbi o 250 starijih osoba.

Nastojeći doprinijeti rješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih žena i osnaživanju njihovog radnog potencijala, te osigurati potrebnu skrb starijim osobama, Grad Nova Gradiška s partnerima-Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Slavonski Brod i lokalnim Centrom za socijalnu skrb, protekle je dvije godine uspješno provodio projekt „Žena zaželi, žena radi“ , financiran iz Programa „Zaželi”, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Rezultat hvale vrijednog projekta “teškog” 6.658.829,01 kuna je 50 zaposlenih žena i skrb o 250 starijih osoba, što govori i o potrebi nastavka i njegovom ponovnom kandidranju za naredno radoblje, ovaj put s većim brojem teže zapošljivih žena i korisnika. Istaknuto je to na završnoj konferenciji projekta kojoj su, uz sudionice, nazočile i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, predstavnice partnera, te voditeljica projekta Gordana Šimić.

Uz rješavanje problema dugotrajne nezaposlenosti, unaprijeđenja socijalne uključenosti starijih i osoba u nepovoljnom položaju putem skrbi za krajnje korisnike, 25 žena je kroz projekt steklo i dodatno obrazovanje, za što su se pobrinuli stručnjaci Pučkog otvorenog učilišta Auto moto centra Nova Gradiška, osposobivši njih 11 za zanimanje maserke, 7 za kuharice i 7 za njegovateljice.

TEKST: S. T.        FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn