ZAVRŠIO 28. SLUK U OSIJEKU – Nagrada za najbolju mušku glumu-animaciju Silviju Švastu u predstavi „ Zatočenik kule Bro“ Gradskog kazališta Požega

Datum objave: 30. 5. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Završio je 28. SLUK u Osijeku na kojem je sudjelovalo i Gradsko kazalište Požega s predstavom “Zatočenik kule Bro”, izvrsnim djelom mladih glumaca-lutkara s Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Jedna od nagrada Stručnog ocjenjivačkog suda i Dječjeg prosudbenog odbora pripala je i Silviju Švastu za najbolju mušku glumu- animaciju.

Ovogodišnji SLUK ponudio je 12 predstava i lutkarsku izložbu kojom je obilježen 90. rođendan Branka Mihaljevića, po kojem je osječko Dječje kazalište dobilo ime. Najboljima na festivalu dodijeljene su nagrade za najbolje oblikovanje rasvjete, za najbolju kreaciju lutaka i maski, za najbolju scenografiju, za najbolju kostimografiju, za najbolji novi tekst (izvorni ili prilagodba), za najbolju glazbu, za najbolju glumu – animaciju, za najbolju režiju i za najbolju predstavu u cjelini, zatim nagrada dječjeg prosudbenog odbora te nagrada za ukupnu likovnost predstave “Branko Stojaković”, koju tradicionalno dodjeljuje Kazalište lutaka Zadar. Odsjek za povijest hrvatskog kazališta HAZU dodjeljuje Povelju za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

Predstava “Zatočenik kule Bro” nastala je suradnjom Gradskog kazališta Požega i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Autorski tim i izvođači su Mihael Elijaš, Marijin Kuzmičić, Andrija Krištof, Silvijo Švast i Sara Baričević (izrada lutaka i scenografije) pod mentorstvom prof. Hrvoja Seršića i Rie Trdin.

Silvijo Švast dobio je NAGRADA ZA NAJBOLJU MUŠKU GLUMU – ANIMACIJU za animaciju u predstavi „ Zatočenik kule Bro“ izvedbi Gradskog kazališta Požega i predstavi „ Kažnjeničkoj koloniji“ u izvedbi Kazališta Virovitica, Teatra Fort Forno i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. “Silvijo je u dvije različite uloge pokazao izniman animacijski potencijal i na taj način skrenuo pozornost da se na njega ubuduće može i te kako računati u svijetu lutkarske i dramske umjetnosti,” stoji u obrazloženju.
Čestitamo!

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn