ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PSŽ – Učinkovite mjere i dobra dinamika cijepljenja daju razloga za optimizam, ali ne i za opuštanje

Datum objave: 12. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 227 slučajeva zaraze korona virusom, a na posljednjem testiranju od obrađenih 205 uzoraka pozitivno je bilo njih 16. Uz smanjenje broja novozaraženih, razloga za optimizam daje i dobra dinamika cijepljenja, naglasio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 227 slučajeva zaraze korona virusom, 163 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 64 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 365 osoba, a ukupno je testirano 24906 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 205 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo PSŽ Mato Matijević naglasio je kako su propisane mjere učinkovite što potvrđuju i podaci u zadnjih nekoliko dana. Dodao je kako se planiranom dinamikom odvija i cijepljenje na području županije.

“U našoj županiji procijepljeno je 814 osoba. U prvoj šarži bili su cijepljeni zdravstveni djelatnici koji su najizloženiji i rade u izravnom kontaktu s Covid 19 pozitivnim pacijentima, te djelatnici i korisnici domova za starije i nemoćne. S prošlim tjednom veći dio te populacije je pocijepljen. Ovaj tjedan krenut ćemo prema liječnicima obiteljske medicine, a prve cijepljene osobe bit će kronični bolesnici i osobe starije životne dobi. Epidemiološka situacija daje razloga za optimizam, ali ne i za opuštanje,” naglasio je Matijević.

Građani zainteresirani za cijepljenje trebaju se javiti svojim liječnicima obiteljske medicine kako bi ih oni zabilježili. To je važno ne samo zbog točnog broja osoba koje se žele cijepiti već i zbog količine cjepiva koje treba doći na područje županije “Osobe koje imaju određene nedoumice vezano za cjepivo mogu se obratiti svojim obiteljskim liječnicima ili u Zavod za javno zdravstvo Požeško – slavonske županije kako bi im isti dali odgovore na sva pitanja vezana uz cijepljenje.” zaključio je ravnatelj Matijević.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn