ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO PSŽ – Javni poziv za cijepljenje protiv bolesti COVID-19

Datum objave: 03. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva sve zainteresirane stanovnike Požeško- slavonske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom proizvođača Moderna, Janssen i Pfizer. Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu i osobnu iskaznicu.

Cijepljenje će biti organizirano prema rasporedu u tablici.

Uz zaštitu koje cjepivo pruža protiv bolesti COVID-19, cijepljeni će preko sustava e-Građani ili u nadležnom HZZO-u (zdravstveno osiguranje) zatražiti EU digitalnu COVID potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva i potvrda će im biti valjana 42 dana od prve doze (Pfizer i Moderna), odnosno 84 dana od prve doze (Astrazeneca).

Po primitku druge doze, potvrda se može zatražiti odmah te će biti valjana najmanje 365 dana.Obzirom da cjepivo Janssen ide u jednoj dozi, potvrda se može zatražiti 15 dan od datuma cijepljenja, i valjana 365 dana.Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi na eudigitalnacovidpotvrda.hr.

CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 DJECE STAROSNE DOBI 5 – 12 GODINA

Roditelji zainteresirani za cijepljenje protiv COVID-19 djece starosne dobi 5 – 12 godina mogu se naručiti u:

Zavod za javno zdravstvo, Požega, Županijska 9, Služba za školsku medicinu

ponedjeljak 16 – 18 sati
srijeda 12 – 14 sati

Dom zdravlja, Pakrac, Bolnička 68, pedijatrijska amb dr. Turuk

utorak 12 – 13 sati
srijeda 12 – 13 sati

Dom zdravlja, Pleternica, Prilaz 20, pedijatrijska amb dr. Zečević

utorak 11 – 13 sati
srijeda 11 – 13 sati

Roditelji djece predškolske dobi mogu se za cijepljenje protiv COVID-19 također javiti i izabranom pedijatru ili izabranom liječniku obiteljske medicine. Sukladno preporukama HZJZ-a posebno se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kroničnih bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti COVID-19. Cijepljenje se preporučuje i djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti, a koje uvećavaju rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19. Preporučuje se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn