ZASLUŽENA MIROVINA – Žena koja je Novogradiščane naučila kako i Slavonija može biti poželjna turistička destinacija

Datum objave: 25. 7. 2015. | Kategorija: Društvo

kr

NOVA GRADIŠKA – Ljiljana Siročić, voditeljica Referade promotivnih aktivnosti Turističke zajednice grada odlazi u zasluženu mirovinu.Iako službeni podaci kažu kako počeci turizma u Novoj Gradiški datiraju još iz davne 1892.godine s osnivanjem „Društva za poljepšanje mjesta“, u ovom ćemu slučaju, itekako s pravom, povijest malo falsificirati.Jer, za sve ono što je u turističkom smislu napravljeno u gradu Nova Gradiška proteklih 20-ak godina  zaslužna je jedna žena, voditejica Referade promotivnih djelatnosti Turističke zajednice, Ljiljana Siročić.

Žena je to, koja je, ne zaboravljajući i neumanjujući pri tome ulogu brojnih suradnika, definirala, a potom, vlastitom upornošću, tvrdoglavošću , zaraznim entuzijazmom i lokalpatriotizmom, u protekla dva desetljeća, svima nama pokazala kako i Slavonija može biti tuistički atraktivna. Brojnih, iznimno značajnih turističkih priznanja, kvalitetnih inicijativa, zanimljivih sadržaja, tradicionalnih gradskih manifestacija, uspješno pokrenenutih OPG-a, ali i sasvim novog, pomalo pionirskog stava , ne bi bilo bez Ljiljane Siročić, turističke djelatnice koja nas kontinuirano, dva uspješna turistička desetljeća, unatoč činjenici što nije rođena Novogradiščanka, učila kako se voli i medijski predstavlja svoj grad.

Od 1994.godine kada je službeno osnovana Turistička zajednica grada Nova Gradiška, Ljiljana Siročić, profesionalno i osobno, živi za i s turizmom. U 17 uspješnih godina na mjestu tajnice, a potom i voditeljice referade promotivnih aktivnosti, grad Nova Gradiška postao je član Hrvatskog i Europskog udruženja karnevalskih gradova, ali se i okitio najvećim priznanjima Hrvatske turističke zajednice- Zelenim cvijetom 2002.godine, Zelenim cvijetom sa zlatnim , a potom i brončanim znakom 2002. i 2004.godine, te, na kraju, 2009.godine međunarodnim Zlatnim interstasom za razvoj turizma.

index.php

Zahvaljujući iznimnim organizacijskim i kreativnim sposobnostima, te sjajnoj suradnji s medijima ( jer, bez žestoke promocije nema ni razvoja turizma), Ljiljana je, zajedno s brojnim suradnicima koje nikada ne zaboravlja, gradu poklonila niz tradicionalnih manifestacija, (nekada iznimno popualarnu „Vicijadu“, dugogodišnju „Izložbu cvijeća“„Izložbu gljiva“), ugostila čuvenog gastro nomada.,Rena Bakalovića, Novu Gradišku ukrasila najstarijim pozanatim gradskim biciklom, ali i popularnim Arboreutom, jedinstvenim botaničkim vrtom na otvorenom, danas omiljenom sastajalištu Novogradiščana svih generacija, približavajući nam pojam ruralnog turizma, strpljivo i sa silnom voljom učeći sugrađane kako da vlastita dvorišta promatraju kao idealnu destinaciju, i uvela ih u priču o jedinstvenom  slavonskom turističkom doživljaju.

Za iznimne zasluge u razvoju turističkih potencijala grada, Ljiljana Siročić prošle je godine nagrađena najvišim gradskim priznanjem, Nagradom grada, posebno  ponosna na činjenicu što je grad ( zahvaljući brojnim sugrađanimakoji misle slično, smatra ona skromno)  danas bogatiji za nekoliko iznimnih turističkih sadržaja. S dobro postavljenim temeljima, od kojih nam još nedostaju smještajni kapaciteti,a potom i puno žešća i kvalitetnija medijska promidžba, smatra Ljiljana, trebali bi stići i novi turistički uspjesi, ali i potvrda kako kontinent može biti poželjna turistička destinacija. Jer, samo tako glas o turističkim potencijalima Slavonije može stići do gosta. Upravo to je ono što će Ljiljana Siročić ostaviti u naslijeđe gradu koji voli i smatra svojim, ali i onima koji će je naslijediti u Turitičkoj zajednici.Ali, i ono s čim se neslužbeno, u toplom i intimnom druženju s prijateljima i dragim suradnicima oprostila u petak, 24.srpnja, svog službeno posljednjeg radnog dana prije odlaska u, itekako, zasluženu mirovinu.Bio je to oproštaj pun suza, ali i smijeha, listanja fotografija i prisjećanja na sve ono što je za Ljiljinog uspješnog radnog vijeka napravljeno u našem gradu. Poznavajući je, sigurni smo kako oproštaj nije konačan, samo je pozdrav do novog susreta i nove, potencijalno dobre turističke ideje.Jer voditeljica Referade promotivnih aktivnosti Turističke zajednice grada, s turizmom će, sigurni smo, živjeti i u danima svoje mirovine.

Stoga, sretno Ljiljana i hvala ti od srca što si nas naučila kako trava nije zelenija negdje drugdje i kako se, s pravom možemo ponositi svojim malim turističkim komadićem raja!

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB    FOTO: S.Tarbuk/novagradiska.com

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn