ZASADI DRVO – Planinari HPD Gojzerica uključili se u “Dane kolektivne sadnje drveća”

Datum objave: 25. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U periodu od 25.-27.10.2019. godine Dani SU kolektivne sadnje drveća uz moto #zasadidrvonebudipanj. U građansku inicijativu uključilo se i Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica iz Požege i to zahvaljujući Gradu Požegi koji je prepoznao ovu hvalevrijednu akciju i donirao stabla.

Ulici fra Grge Martića u Požegi, članovi društva danas su zasadili su 4 stabla kako bi na ovaj način odali počast našemu planetu Zemlji. “Svako zasađeno stablo ostavlja trag za buduće generacije, stanovnike Grada Požege, stanovnike Republike Hrvatske, stanovnike naše majke Zemlje. Ipak, Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, već smo je posudili od svojih nasljednika! Ova sadnja je posveta svima vama i svaki puta kada prođete ovom ulicom, mahnite im! To je tvoje, tvoje i tvoje drvo!” poručili su iz Gojzerice.

U sklopu građanske akcije, drveće je posađeno i u ulici Ivana Meštrovića, a zasađeno je ukupno 40 stabala, što javora, što jasena, a uz planinare akciji su se pridružili učenici Gimnazije Požega, Katolička osnovna škola i Judo klub Judokan.

TEKST: S. P.     FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn