ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ – I Požega se pridružuje Danima kolektivne sadnje

Datum objave: 25. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -Grad Požega priključio se građanskoj akciji “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25./ 26./27. 10. 2019” pa će tako u tom periodu u ulicama Ivana Meštrovića i fra Grge Martića biti posađeno preko 40 stabala, pretežno javora i jasena.

Preko društvene mreže Facebook pokrenuta je građanska akcija “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25.,26. i 27.10.2019.”. Inicijativa je potaknuta velikom ekološkom katastrofom – požarima u Amazoni i Sibiru, a vrlo brzo prikupila je više od 20 tisuća pratitelja diljem Hrvatske pa tako i na području grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Ideja polazi od toga da svatko može zasaditi drvo i tako doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. S tim u vidu, Grad Požega priključio se ovoj hvalevrijednoj inicijativi pa će tako u periodu od 25. do 27. listopada biti posađeno preko 40 stabala, pretežno javora i jasena. Prema odluci Povjerenstva za hortikulturu Grada Požege drveće će biti posađeno u ulicama Ivana Meštrovića i fra Grge Martića, a u akciji će sudjelovati 22 razreda Gimnazije Požega, Katolička osnovna škola, Judo klub Judokan i HPD Gojzerica.

Cilj građanske inicijative je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

IZVOR: Grad Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn