ZAPOČELO POTPISIVANJE UGOVORA S MALIM POLJOPRIVREDNICIMA – Među njima i poljoprivrednici iz Požeško-slavonske županije

Datum objave: 16. 4. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

 POŽEGA – Potpisani su ugovori vrijedni ukupno 34,4 milijuna kuna s 309 poljoprivrednih gospodarstava koja su zadovoljila uvjete na 3. natječaju tipa operacije 6.3.1.  „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ Programa ruralnog razvoja RH. Među potpisnicima je i 6 projekata, koje je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije – PANORA.

Svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj  novac iskoristiti za ulaganja u razne  aktivnosti na svojim OPG-ovima. “Naime, sredstva u okviru operacije 6.3.1. namijenjena su pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održiv razvoj, rast i povećanje konkurentnosti. Mali poljoprivrednici će tako financirati kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, zatim graditi i opremati prostore u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade,” pojasnila je RKR Panora mr.sc. Senka Horvat .

Ugovore je potpisalo prvih 309 korisnika, dok je osiguran iznos za 3082 korisnika te se obrada nastavlja pri čemu se očekuje i više desetaka odobrenih projekata koje je pripremila PANORA.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn