ZAPOČELE PRIPREME ZA MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. – Gradska knjižnica Požega bit će domaćin svečanog otvaranja manifestacije

Datum objave: 09. 5. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige bit će “Hrvatski autori u Godini čitanja”, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Domaćin svečanog otvaranja manifestacije bit će Gradska knjižnica Požega.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture i medija organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Traje od 15. listopada do 15. studenoga i u tom periodu kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kulturu čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti.

Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru Godine čitanja, tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto je: Ajmo hrvati se s knjigom! Moto ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem. Ove godine okvir mu je Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade Republike Hrvatske.

Odlukom Programskog i organizacijskog odbora manifestacije, u čijem radu sudjeluje i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, tema Mjeseca hrvatske knjige 2021. bit će Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Domaćin svečanog otvaranja manifestacije bit će Gradska knjižnica Požega.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Ovo je još jedna potvrda kako je Gradska knjižnica Požega kao recentno središte kulture s novim izgledom i prostorima, ali i planski osmišljenim aktivnostima i programima,  prepoznata i na nacionalnoj razini.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn