ZANIMLJIVA IZLOŽBA U NOVOGRADIŠKOM DOMU KULTURE: Kuc, kuc – ovdje Tiflološki muzej

Datum objave: 12. 6. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nastojeći, čim prije, nadoknaditi vrijeme bez “publike” i kulturnih sadržaja, Pučko otvoreno učilište M. A. Relković, ovih je dana, poklonicima umjetnosti i onima koji će to, tek, postati, predstavilo zanimljivu gostujuću izložbu naziva Kuc, kuc-ovdje Tiflološki muzej.

Povoljnu epidemiološku situaciju, željni publike i kulturno-umjetničkih sadržaja, jedva su dočekali u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković. S otvaranjem kina, na svoje su, ovih dana, došli zaljubljenici u film, poklonici kazališta jedva čekaju srijedu, 17.lipnja, kada na novogradiške daske stiže nagrađivana hit predstava “Gole u kavezu”, a za sve ostale, tu je, od neki dan i zanimljiva gostujuća izložba Kuc, kuc-ovdje Tiflološki muzej. Riječ je o sasvim posebnom muzeju, iznimno rijetkom i u svjetskim razmjerima, s tradicijom dugom više od šest desetljeća, koji svoj rad publici predstavlja upravo ovom izložbom, slijedeći sadržajni trag one prve, organizirane davne 1956. godine s ciljem „..da se u masama stvori pravilan stav prema slijepima i razbije nevjerica u njihove radne mogućnosti “.

Izložba autorice mr.sc.Željke Sušić, muzejske pedagogine savjetnice naglašava ulogu i značenje ovog nesvakidašnjeg muzeja čija se specifičnost ogleda u sadržaju kojim se bavi, sakupljenim zbirkama, izložbenoj aktivnosti te pedagoškoj djelatnosti, nudeći posjetiteljima i čitavoj zajednici mogućnost da se upozna s postignućima slijepih osoba, promovirajući toleranciju i razumijevanje prema pravima i osobnostima drugih i drugačijih. Izložba Kuc, kuc – ovdje Tiflološki muzej čeka vas na 1.katu Domu kulture sve do 10. srpnja

TEKST: S. T.   FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn