ZAMJENIK GRADONAČELNIKA GRGIĆA BORISLAV VIDOŠIĆ: Gradonačelnik će dokazati svoju nevinost, svi zacrtani projekti idu dalje

Datum objave: 24. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Želeći upoznati sugrađane i širu javnost sa situacijom u kojoj se trenutno, nakon uhićenja gradonačelnika Vinka Grgića, nalazi Grad Nova Gradiška, zamjenik Borislav Vidošić sazvao je tiskovnu konferenciju.

“Grad Nova Gradiška nesmetano funkcionira i u novonastalim okolnostima, svi zacrtani projekti idu dalje, a gradonačelnik Vinko Grgić će dokazati svoju nevinost”. Glavni su to zaključci tiskovne konferencije koju je, s ciljem upoznavanja sugrađana s funkcioniranjem Grada nakon prošlotjednog uhićenja Vinka Grgića, sazvao gradonačelnikov zamjenik Borislav Vidošić, ovlašten za obavljanje svih poslova koje donosi funkcija prvog čovjeka Grada.

” Kako bi upoznali naše sugrađane sa situacijom u kojoj se trenutno, nakon nemilog prošlotjednog događaja, nalazi Grad, sazvali smo tiskovnu konferenciju. Iako ni na koji način ne bi htio komentirati uhićenje i istragu, želim reći da smo svi-gradska uprava i gradski vijećnici-sigurni u gradonačelnikovu nevinost i uvjereni kako će sve ono što mu se stavlja na teret, a s čim nema nikakve veze, biti odbačeno. Uz određeni jednomjesečni pritvor u postupku protiv Vinka Grgića navedeno je 19 svjedoka, od kojih je 17 djelatnika gradske uprave, što aposlutno nema nikakvu težinu. Važno je reći kako gradonačelnik nije dao ostavku i ne znamo hoće li je dati, ali je, po ukidanju saborskog imuniteta, meni dao punomoć da ga mijenjam. Grad će nastaviti funkcionirati kao i do sada, a naš zajednički stav je i kako treba nastaviti realizirati sve ranije zacrtane gradske projekte, poput projekta gradske vijećnice, uređenja stare robne kuće i gradskih bazena, stoga, sugrađani mogu biti mirni,” rekao je Vidošić.

“Početkom listopada održat ćemo sjednicu Gradskog vijeća bez gradonačelnika na kojoj ćemo razmatrati polugodišnje izvješće o izvršenju aktualnog Proračuna, pripremiti se za donošenje temeljnog dokumenta za iduću, 2021. godinu, donijeti Odluke o nagrađenima uz Dan grada, a pred kraj godine održati i još jednu sjednicu na kojoj bi trebali imati i konačan rebalans. Iako još nismo sigurni u sve detalje- da li ponoviti javnu nabavu, tko će biti izvođač radova i slično, nadamo se da ćemo uspješno nastaviti i sporni projekt fotonaponske elektrane Bisol.”, zaključio je Borislav Vidošić, zamjenik koji je, temeljem ovlaštenja i ovjerene punomoći koju je dobio od Vinka Grgića, preuzeo gradonačelničke obaveze. Tiskovnoj konferenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn