ZAJEDNICA ŽENA “KATARINA ZRINSKI” PSŽ – Anamarija Blažević nova predsjednica u narednom četverogodišnjem mandatu

Datum objave: 10. 2. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA –Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević predsjednica je Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije u narednom četverogodišnjem mandatu. Odlučeno je to na večeras održanoj redovnoj izbornoj skupštini Zajednice žena HDZ-a koja je održana u stranačkim prostorijama u Požegi. Na skupštini su imenovane i članice Županijskog odbora te izaslanice za sabor Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” koji će e održati 25. veljače u Zagrebu.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobila podršku od svih nazočnih članica da u narednom četverogodišnjem mandatu vodim Zajednicu “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije. Zajednica žena “Katarina Zrinski” nosi lijepo ime jedne naše heroine i doista je velika čast biti predsjednica ove županijske organizacije. Naši ciljevi i zadaće u četverogodišnjem mandatu su afirmirati ženu ne samo u političkom životu, već isto tako i u gospodarskom i društvenom životu, ukazati na sve ono što žene danas muči te pokušati napraviti pomake kako bi se žene u ovom društvu doista bile ravnopravne s muškarcima. Moram reći da je naš župan jako ponosan na dvije gradonačelnice u županiji, kao i sve ovdje nazočne žene jer ipak je to dokaz da i žene mogu u političkom životu zauzeti značajnu poziciju i tako raditi za svoje sredine. Ja sam kratko gradonačelnica, ali tu je svijetli primjer kolegice Antonije Jozić i uvjerena sam kako se vidi da radimo s puno entuzijazma, s dušom i srcem,” naglasila je novoimenovana predsjednica Anamarija Blažević.

nn (2)

Dodaje kako će uz ove osnovne zadaće, i dalje njegovati humanitarna djelatnost po kojoj je zajednica posebno prepoznatljiva u društvu, te nastaviti svečano i dostojanstveno obilježavati vjerske blagdane ali i sve datume koji su važni za Republiku Hrvatsku.
Županijskoj skupštini prethodili su izbori na svim razinama, a plan i program djelovanja u novom mandatu predstavila je ovom prilikom i nova predsjednica požeškog Gradskog odbora Zajednice “Katarina Zrinski” Marijana Matijević.

9

Požeškim “Katarinama” posebnu je podršku dao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Darko Puljašić, a uz njegovu pomoć, namjeravaju ostvariti vrlo konkretne ciljeve. “Cilj nam je usavršiti i kvalitetnije organizirati djelovanje na području društvenog i humanističkog rada te pokazati kako smo zajedno snažne i spremne pomoći našim kolegama – predsjedniku gradskog i županijskog odbora te našoj predsjednici županijske zajednice Katarina Zrinski u svim zadaćama koje su zacrtane za dobrobit ove sredine,” naglasila je Marijana Matijević.

nnn

Imenovane su i članice Županijskog odbora Zajednice “Katarina Zrinski” – Marija Vuković, Davorka Ružička, Marijana Matijević, Dijana Adžijević, Ivana Pejnović, Nikolina Rezo – Lucić, Josipa Šojat, Anamarija Sikirić, Ljerka Marukić, Nikolina Nikolaš, Maja Sontaki i Davorka Rodić kojima će se pridružiti i članica središnjeg odbora HDZ-a gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Uz Darka Puljašića, svojim kolegicama, podršku su dali i saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Franjo Lucić, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn