ZAJEDNICA ŽENA “KATARINA ZRINSKI” OBILJEŽILA DAN NARCISA – Cvijet i letak za preveneciju, informaciju i senzibilizaciju

Datum objave: 21. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Povodom obilježavanja Dana narcisa, Županijski odbor Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Požeško – slavonske županije danas je u Požegi u pješačkoj zoni Požežankama i Požežanima  priredio prigodnu podjelu narcisa i edukativnih materijala s ciljem senzibiliziranja javnosti o nužnosti ranog otkrivanja  raka dojke. Akciji su se pridružili i predsjednik GO HDZ Požege Darko Puljašić, potpredsjednik Mario Pilon te tajnik Anto Brkić.

Zloćudni tumor dojke najčešći je zloćudni tumor kod žena i kada se dogodi nije više važno kojeg ste svjetonazora, političke opcije ili statusa u društvu. Tu je onda samo bolest protiv koje se mora boriti i izboriti za život. Stoga su članice HDZ-a okupljene u Zajednici žena “Katarina Zrinski” odlučile danas podsjetiti Požežanke i Požežane  o važnosti prevencije. Žuti narcis, simbol života i proljeća pomogao je u toj namjeri.

nn

” Narcisi su zaštitni znak ali tu je i edukativni letak kojim želimo upoznati naše žene što je rak dojke i kako da obave samopregled. Naime, Zajednica žena HDZ-a osim što se bavi politikom, radi i na toj društvenoj sferi posebice kada je riječ o ženama, njihovim problemima i obitelji te svemu onome što je važno u našem društvu. Obilježili smo i Međunarodni dan žena, a ova  akcija obilježavanja Dana narcisa j danas realizirana i u Lipiku, Pleternici, Jakšiću, a u Pkracu će biti obiljžena u subotu, 25. ožujka. Želimo da žene znaju da je rak dojke, nažalost, naša stvarnosti te što trebaju učiniti preventivno kako bi se zaštitile,” naglasila je predsjednica Županijske zajednice žena “Katarina Zrinska” Anamarija Blažević. Uz to, u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska, članice Županijskog odbora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” uključile su se u kampanju „Darujmo ružičasti život“, te pozivaju sve da im se pridruže i pozivom na broj 060 81 00 doniraju sredstva za kupnju aparata za jednokratno zračenje. Cijena poziva s fiksne mreže iznosi 3 kune plus PDV, a s mobilnih mreža 4,04 kune plus PDV.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn