ZAJEDNICA ŽENA KATARINA ZRINSKI – Ljubav je u Požegi!

Datum objave: 14. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – I ove godine Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” grada Požege prigodno je obilježila Valentinovo. Zahvaljujući požeškim “Katarinama”, na središnjem Trgu Sv. Trojstva postavljena je instalacija “Ljubav je u Požegi”. Sugrađani su pozvani na interakciju – fotografiranje i uživanje u ljubavi prema bližnjima, ali i svom gradu.

Projektom “Ljubav je u Požegi” Zajednica žena “Katarina Zrinski” i ove je godine obilježila Valentinovo, ali i dodala novu dimneziju prepoznatljivosti požeškog središnjeg trga. Jer, veliko, a ipak elegantno srce koje poziva da ga dodirnete, zavrtite, uđete u njegov oblik i trajno ga sačuvate na fotografijama s gradskim vizurama, teško je ne primijetiti. Stoga cijela akcija ima više značenja, pojasnila je predsjednica Marijana Matijević.

“Nastavljamo tradiciju koju smo započele prošle godine, projekt “Ljubav je u Požegi”. Ove smo godine instalaciju uredili, dali joj pročišćene linije i osuvremenili, a predviđena je za fotografiranje jer srce je prepoznatljivi simbol ljubavi – ljubav prema voljenoj osobi, obitelji, ljubav prema gradu. No, s druge strane, svjedoci smo kako naš grad svakodnevno posjećuju turističke grupe, Požega je postala vrlo posjećena i uvjereni smo kako će ova instalacija biti zanimljiva i njima,” kaže Marijana. Dodaje kako je srce dobilo trenutno dopuštenje konzervatora za lokaciju jer ipak je riječ o srednjovjekovnom trgu na kojem će biti idućih desetak dana, no u budućnosti će biti smješteno trajno na nekoj jednako primjerenoj lokaciji.

Svojim stranačkim kolegicama podršku u ovom vrijednom i zanimljivom projektu dali su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha. Palo je i prvo fotografiranje, a pokazalo se kako je Požega u srcolikom okviru jednako lijepa sa svih strana.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn