ZAJEDNICA ŽENA HDZ “KATARINA ZRINSKI” I GO HDZ POŽEGA – Narcisima kao simbolima optimizma čestitali Dan žena

Datum objave: 08. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC00018

POŽEGA –  Povodom međunarodnog dana žena Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ uz pomoć stranačkih kolega prevođenih predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Darkom Puljašićem danas je organizirao prigodnu podjelu narcisa i slatkih darova svojim sugrađankama.

“Danas darujemo naše sugrađanke, ne slabijeg, već ljepšeg spola. Trebamo biti što osjetljiviji prema našim kolegicama, suprugama, majkama, baka i da im svaki dan učinimo pozitivnim i radosnim, kako bi još snažije sudjelovale s nama u izgradnji i razvoju boljeg sutra za cijelu zajednicu,” poručio je predsjednik GO HDZ Požege Darko Puljašić čestitajući sugrađankama Dan žena žutim narcisima kao simbolima sunca i  optimizma.

n

Svoju poruku odaslale su i njegove stranačke kolegice iz Zajednice žena HDZ “Katarina Zrinski” Požeško-slavonske županije.
“Danas se obilježava Međunarodni dan žena, dan koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.Često se današnji dan svodi na poklanjanje cvijeća, no nekad je ovaj dan značio mnogo više, predstavljao je dan borbe, dan izlaska iz povijesnih okvira, kada se žene  tretiralo kao građane drugog reda. Cvijeće je lijepa gesta, ali žene trebaju puno više. U više od stotinu godina od početka ženske borbe za pravo glasa, za jednake plaće za isti posao, te za bolje uvjete rada, žene su postigle ravnopravnost s muškarcima u mnogim segmentima, ali na žalost u nekima su daleko od ravnopravnosti.
U populaciji žene čine preko 51 posto stanovništva, žive dulje, više žena je završilo fakultete, ali i dalje je manji broj žena s diplomama u područjima inženjerstva, građevine i sličnih zvanja koje su tradicionalno “muška”. Nažalost, među zaposlenima u Hrvatskoj manje je žena nego muškaraca, a i žene su zaposlene na slabije plaćenim radnim mjestima. U procesima odlučivanja žene su također podzastupljene. U politici, koja je tako važna zbog donošenja odluka, važnih odluka za budućnost, broj žena je izrazito mali.

DSC00003

Žene same trebaju stvoriti priliku za osnaživanje svog položaja i ostvarenje svojih potencijala u svim segmentima društva, od gospodarstva do politike. Žene su dovoljno snažne ponijeti promjene u svijetu. Svim ženama treba biti na ponos činjenica da je Hrvatska prije dvije godine dobila Predsjednicu. U ostvarivanje ženskih prava utkana je snaga i volja svih žena, neovisno o rasnim, etničkim, kulturološkim, političkim ili drugim razlikama. Bez obzira što još uvijek težimo ravnopravnosti trebamo biti ponosne na postignuća, jer da nije bilo borbe žena za ravnopravnost pitanje je u kakvom bi položaju žene danas bile. Nastavimo aktivno raditi na poboljšanju svoga položaja u društvu. Sretan vam Dan žena!”poručila je predsjednica županijske Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice “Katarina Zrinski” Anamarije Blažević.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn