ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE PSŽ I GRADA POŽEGE – Zimska radionica u Gradskom muzeju Požega

Datum objave: 07. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Zajednice tehničke kulture Požeško-slavonske županije i Grada Požege u prostoru Gradskog muzeja Požega, od 7. do 10. siječnja održava se Zimska radionica za učenike osnovnih škola te ostale zainteresirane građane.

Od modelarstva i aviomodelarstva do robotike i 3D printanja, brojni su zanimljivi sadržaji koji ovih dana, od 7. do 10. siječnja očekuju mlade u prostoru Gradskog muzeja. Uz stručno vodstvo mentora prilika je to za upoznavanje novih znanja ali i dobru zabavu, najavljeno je na današnjem otvaranju Zimske radionice.

Okupljene učenice i učenike prigodnim riječima pozdravili su predsjednik Zajednice tehničke kulture Đuka Pelcl, zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha te ispred domaćina, Gradskog muzeja Požega, muzejska pedagoginja Ljiljana Marić. “Osmislili smo ove kreativne radionice i vjerujem kako ćemo opravdati vaše povjerenje.Ideja je da našu tehnička kulturu približimo što širem krugu mladih. Kroz kreativni rad osvojit ćete nova znanja, a ono što ovdje proizvedete ponijet ćete kući kao uspomenu. Nadam se kako ćemo se puno viđati u ova četiri dana,” rekao je predsjednik ZTK Đuka Pelcl.

“Srca puna radosti pozdravljam vas ispred Gradskog muzeja Požege. Drago nam je da ovu 2020 godinu Gradski muzej započinje Tjednom tehničke kulture te na taj način promoviramo jednu od svojih misija, a to je da svima onima koji žele raditi, posebno s djecom i mladima, širom otvorimo vrata kada god smo u mogućnosti to pružiti, s obzirom na naše vrlo skučene prostorne mogućnosti s jedne strane, a s druge strane, s obzirom na naše brojne aktivnosti. Našim tehničarima želim da im ovo bude prvi uspješni korak u novoj godini, te da sve ono što budu radili tijekom godine bude na njihovu radost kao i na radost svih onih koji će se uključiti u njihove brojne aktivnosti i projekte, kojim će obogaćivati ovaj grad kroz stjecanje novih znanja i vještina,” rekla je Ljiljana Marić.

Prigodnim riječima višednevnu Zimsku radionicu otvorio je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinad Troha. “Pozdravljam vas u ime gradonačelnika Puljašića i svoje osobno u prigodi otvaranja ove radionice tehničke kulture. Drago mi je da ste se okupili u velikom broju, na tom vam hvala, a hvala i organizatorima. Pozivam vas da se uključite u rad naše Zajednice tehničke kulture koja je vrlo aktivna i vrlo plodonosna. Ovdje ćete imati dobre mentore, neki od njih postigli su značajne rezultate kako u Hrvatskoj, tako i izvan nje, na natjecanjima različitih razina. U ovoj udruzi ćete puno naučiti, puno toga kasnije primijeniti i olakšati si daljnje školovanje. Učite i uživajte u ovoj radionici, ” rekao je zamjenik gradonačelnika Troha.

Zimska radionica otvorena je od 7. do 10. siječnja, od 10,00 do 13,00 sati te od 16,00 do 19,00 sati.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn