ZADNJA RADNA SJEDNICA: Županijska Skupština Požeško-slavonske županije

Datum objave: 10. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Uz poštivanje epidemioloških mjera, u Glazbenoj školi Požega održana je 18. po redu sjednica Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije, zadnja radna sjednica u ovom sazivu.

Na prijedlog kluba vijećnika HDZ/HDSSB/HSLS/HSU i HSS-a, točka 19. te točka 20. skinute su s dnevnog reda Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, a riječ je o Prijedlogu o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije o davanju u zakup poslovnog prostora Ivani Botički, dr. med. dent. spec. oralne kirurgije, te o davanju u zakup poslovnog prostora u Domu zdravlja Ani Bogović Lucić, dr. med. spec. ortodoncije.

Ostale točke s dnevnog reda usvojene su većinom glasova. Županijska skupština Požeško-slavonske županije usvojila je tako Odluku o dodjeli nagrada Požeško-slavonske županije u 2021. godini te će nagrade za životno djelo 2021. g. dobiti prof. dr. sc. Radoslav Galić i posthumno prof. dr. sc. Rudolf Bišof, dok će godišnju nagradu dobiti Udruga klaster proizvođača povrća „Zlatna dolina“, Ante Vitalia, dr.med., spec. epidemiolog, Služba civilne zaštite Požega, Obiteljsko gospodarstvo Tandara, vl. Zorica Tandara. Prizanja će laureatima biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine povodom Dana županije u travnju ove godine.

Posljednji put u ovom sazivu županijski vijećnici usvojili su tako između ostalog i Polugodišnje izvješće o radu župana za razdoblje od 01. srpnja 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine, Prijedlog Odluke o naknadama za rad predsjednika, potpredsjednika i vijećnika Županijske skupštine i njezinih radnih tijela, Prijedlog Prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska, Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Požeško-slavonske županije za 2021. godinu, druge točke koje su vezane uz redoviti rad i financiranje ustanova u zdravstvu i školstvu kojima je Županija osnivač.
Župan Alojz Tomašević zahvalio je na kraju svim vijećnicima na doprinosu i svemu učinjenom u ovome mandatu.

TEKST: S. P.         FOTO: www.pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn