ZABAVNO-EDUKATIVNA BICIKLIJADA – „Sigurno u školu s HAK-om“ uspješno organizirana 11.put u Novoj Gradiški

Datum objave: 09. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

NASLOVNA

NOVA GRADIŠKA – „Sigurno u školu s HAK-om“ naziv je manifestacije s pola stoljetnim stažom koju je, uz početak nove školske godine, s ciljem skretanja pažnje javnosti na nove, najmlađe sudionike u prometu, 11.puta organizirao Auto klub Nova Gradiška.

Želeći upozoriti vozače na povećan oprez, a nove, najmlađe sudionike prometa educirati kako bi se izbjegle neželjene posljedice, Auto klub Nova Gradiška uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta AMC Nova Gradiška, AMC-a, Biciklističkog kluba „Psunj“, Policijske postaje i Old timer kluba „Classic 99.“jedanaestu je godinu za redom, organizirao Biciklijadu „Sigurno u školu s HAK-om“. Zabavnoj preventivno-edukativnoj akciji, godinama omiljenoj među malim i malo većim novogradiškim biciklistima, ove su se godine, uz tradicionalne sudionike- polaznike gradskih vrtića „Radost“ i „Maslačak“ i učenike prvih razreda obje gradske osnovne škole, pridružili i cernički vrtićarci i prvašići Osnovne škole „Matija Gubec“.

rt de

Kako bi sve bilo što vjernije i „odraslije“, nakon dobrodošlice koju su malim vozačima uputili Jelena Zec u ime organizatora, načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić i prvi čovjek Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić, a potom i provjere tehničke ispravnosti „vozila“, sudionici akcije su, biciklirajući poligonom u reflektirajućim prslucima, uspješno svladali vožnju prema prometnim pravilima.

bb tr

S obzirom na to da kurikul za učenike petih razreda propisuje učenje vožnje biciklom i polaganje ispita na kojem će znanje utvrđivati ispitna komisija s predstavnikom Auto kluba i Policije, donatori ovogodišnje akcije-Auto klub Nova Gradiška, Grad, Općina Cernik i Brodsko posavska županija- osigurali su sredstva za nabavu 6 bicikala koji su uručeni ravnateljima gradskih odgojno-obrazovnih ustanova. Iznimno uspješno organizirana, zabavna, kreativna i edukativna, 11. HAK-ova biciklijada u Novoj Gradiški, okupila je veliki broj malih sudionika i potvrdila kako je „bajk“ omiljeno prijevozno sredstvo i generaciji milenijaca.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn