ZA VIŠU RAZINU USLUGE: HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Požegi

Datum objave: 03. 2. 2022. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA –  Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je svoju ispostavu u Požeško-slavonskoj županiji, u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. Ispostava je smještena u prostorima Poduzetničkog inkubatora kojim upravlja Lokalna razvojna agencija LO-RA, u Industrijskoj ulici 39 u Požegi.

Otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Požegi nazočili su županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel, te predstavnici Uprave HAMAG- BICRO-a Vjeran Vrbanec i Ante – Janko Bobetko.

Jedna od aktivnosti projekta BOND (Business Organizations Network Development) je decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a, u okviru koje su već prethodno otvorene ispostave u Čakovcu, Antunovcu, Dubrovniku, Bjelovaru, Sisku i Splitu. Projektom je, kako je naglasio predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec, planirano otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

Svoje zadovoljstvo ispostavom Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u Požegi izrazila je u ime Grada Požege pročelnica Andreja Menđel.”Ovom trenutku prethodio je jedan dug i složen proces, ali zajedničkim naporima smo uspjeli da danas otvorimo ispostavu i otvorimo vrata našim poduzetnicima te im ponudimo informacije, sredstva i druge oblike potpore. Nadamo se ostvariti i kvalitetnu suradnju između svih naših poduzetničkih potpornih institucija na području Grada Požege i Požeško-slavonske županije kako bi poduprli poduzetničke ideje i omogućili im što bolji i konkretniji rast.” naglasila je.

“Ovo je odličan iskorak prema terenu. Mi koji smo radili  godinama prije i na pomoći malom i srednjem gospodarstvu kroz naše poduzetničko-potporne institucije, pripremi njihovih projekata za razne natječaje gdje je HAMAG-BICRO bio provedbeno tijelo u toj pripremi, danas uistinu možemo biti sretni i zadovoljni – jer znamo što konkretno znači ispostava HAMAG-BICRO-a ovdje u Požeško-slavonskoj županiji,” naglasila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Požeško-slavonska županija bilježi povećanje broja radnih mjesta u obrtnika i poduzetnika, bilježimo i porast trgovačkih društava i obrta, i ovo što HAMAG-BICRO radi vrijedan je kamenčić u mozaiku gospodarskog razvoja Požeško-slavonske županije.” zaključila je županica Jozić.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn