ZA VEĆU SIGURNOST ŠETAČA – Obnovljena pješačka staza u parku Pod gradom

Datum objave: 27. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Pješačka staza u parku Pod gradom dobila je novi izgled. Završeni su radovi koji su započeli u prosincu prošle godine vrijedni više od 65 tisuća kuna bez PDV-a koji su obuhvatili vađenje postojeće betonske galanterije te ugradnju novih betonskih rubnjaka i opločnjaka. Obnovljenom stazom prošetali su i gradonačelnik Požege dr .sc. Željko Glavić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.

Pješačka staza u parku Pod gradom duži niz godina vapila je za rekonstrukcijom. Dotrajalost kocki i loše stanje cijele staze predstavljali su potencijalnu opasnost za kretanje pješaka, posebice djece koja se okupljaju u na igralištu u parku u neposrednoj blizini. Grad Požega investitor je radova koji su započeli u prosincu prošle godine i kojima je završena rekonstrukcija 95 metara ove staze široke 3 metra. Radovi su obuhvatili vađenje postojeće betonske galanterije te ugradnju novih betonskih rubnjaka i opločnjaka. Obnovljenom stazom danas su prošetali gradonačelnik Požege dr .sc. Željko Glavić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.

“Prateći potrebe građana, ali i zbog sigurnosti pješaka na ovoj stazi, što zbog prolazaka vozila, što zbog općeg stanja, ukazala se potreba za zamjenom opločnjaka i rubnjaka. Radovi su izvedeni u roku od nešto manje od mjesec dana, a vrijednost je bila 65 tisuća kluna bez PDV-a. Kako bismo izbjegli daljnje prometovanje ovim dijelom parka koji je izrazito pješački dio, dali smo postaviti i dva stupića te je omogućen pristup samo za vatrogasni put, odnosno, ono što moramo imati zakonski. Radi se o prostoru kojim svakodnevno prolaze djeca, borave tu kada je lijepo vrijeme i ne možem dopustiti da tu prolaze dostavna vozila, u privatne ili bilo koje druge svrhe.” rekla je pročelnica.

Radovi poput ovih mali su zahvati ali koji uvelike doprinose standardu života u gradu. Takvih i sličnih radova po požeškim ulicama i javnim površinama uskoro će biti i više, najavio je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić. “Ima puno ovakvih mjesta i Grad Požega je za takve pposlove u gradu predvidio značjana sredstva. Želimo urediti grad da šetnice, zelene površine i gradske ulice izgledaju puno bolje no što izgledaju u ovom trenutku,” rekao je gradonačelnik.

“Kada je riječ o drugim šetnicama u gradu, onima pored Orljave i Veličanke, one su u nadležnosti Hrvatskih voda i vrlo teško smo uspjeli da se tamo naprave određene sanacije.Ove godine ipak smo se dogovorili, bez obzira što je to nadležost Hrvatskih voda, da će Grad Požega obavljati košnju na šetnica redovito kako građani ne bi šetali kroz šikaru te kako bi doista uživali u šetnji.” dodao je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn