ZA PRISTUPAČNIJI GRAD I DRUŠTVO BEZ BARIJERA – Nova Gradiška u kampanji “Želiš li se mijenjati za mjesto”

Datum objave: 05. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon Splita, Solina, Dubrovnika, Kaštela, Koprivnice i Slavonskog Broda i Nova Gradiška se pridružila jedinstvenom projektu pod nazivom “Želiš li se mijenjati za mjesto”. Riječ je o akciji čiji je cilj osvijestiti građane o važnosti poštivanja propisanih parking mjesta za osobe s invaliditetom čiji su inicijatori i nositelji Radio 92 fm, Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava Brodsko posavska.

“Želiš li se mijenjati za mjesto” naziv je kampanje čiji je cilj osvijestiti građane da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. Jedinstvenoj i plemenitoj akciji pokrenutoj u Splitu, nakon brojnih gradova pridružila se i Nova Gradiška, zaslugom inicijatora i nositelja projekta-Radija 92 fm, Društva multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijske uprave Brodsko posavske.

U okviru kampanje, na inicijativu Grada Nova Gradiška, u suradnji s Foto klubom Kadar SB, izrađeno je 6 “živih” fotografija osoba s invaliditetom, postavljenih uz postojeće prometne znakove parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, kao podsjetnik i opomena svima onima koji nedozvoljeno parkiraju na njihova mjesta. Pridruživanjem kampanji pohvaljenoj u Europskom parlamentu, Nova Gradiška se potvrdila kao sredina osjetljiva na potrebe marginaliziranih skupina, spremna graditi pristupačniji grad i društvo bez barijera.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: I. T.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn