ZA POTRESOM POGOĐENO PODRUČJE – Stigao drugi konvoj pomoći vatrogasaca Baden-Württemberga

Datum objave: 08. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

SISAK – Danas su njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dostavili još jedan konvoj pomoći. Konvoj sastavljen od ukupno 23 vatrogasna vozila i šlepera dostavio je raznu vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirano i dva vatrogasna navalna vozila i jedno kombi vozilo za potrebe potresom pogođenog područja.

Pomoć je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva vatrogasaca Baden-Württemberga s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.
“Ovo je drugi konvoj koji su naši prijatelji vatrogasci dostavili, a dostavljena oprema i materijali pomoći će našim vatrogascima i građanima pogođenim potresom. U prvom konvoju dostavljeno je ukupno 110 tona raznog materijala i vatrogasne opreme. Još jednom zahvaljujemo našoj njemačkoj vatrogasnoj braći!” rekao je zapovjednik Tucaković.

Inače, vatrogasne snage i dalje aktivno sudjeluju na području Sisačko-moslavačke županije. Glavne aktivnosti odnose se na uklanjanje oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih neophodnih zadaća u svrhu zaštite imovine i ljudskih života. Tijekom 7. siječnja, bilo je angažirano ukupno 439 vatrogasaca sa 149 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija među kojima i slavonskih, te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik.

TEKST: S. P.       FOTO: HVZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn