ZA OBRTNIKE I PODUZETNIKE – Radionica za prijavu na Projekt “Naukovanje za obrtnička zanimanja” za 2019. godinu

Datum objave: 17. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Povodom Otvorenog javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za Projekt”Naukovanje za obrtnička zanimanja” za 2019. godinu, danas je na inicijativu Grada Požege, a u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske i HGK Županijske komore Požega održana radionica za prijavu na taj projekt.

Otvoreni javni poziv za projekt „Naukovanje u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu otvoren je do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 15. studenog 2019. godine. Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je za poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji stječu zanimanja iz sustava vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Radionicu je vodila predstavnica resornog ministarstva Danijela Žagar, a okupljene poduzetnike i obrtnike uvodno su pozdravili predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Grad Požega podupire obrtnike i trudimo se pomoći onima koji marljivo rade i uistinu odgovoraju u svom poslovanju cijelom svojom imovinom. Prvi put da je netko iz ministarstva predložio kako bi došli ovdje izložiti na koji način svi vi možete doći do sredstava te se prijaviti upravo na ovaj projekt koji je s izdašnim iznosom, preko 60 milijuna kuna. Ova radionica je prilika koju smo rado prihvatili i podržali s Obrtničkom komorom. Danas vas je ovdje preko 30 i to je izniman broj, izniman zato što će puno vas prenijeti vrijedne informacije i svojim kolegama još veći broj njih usmjeriti ka projektu koji je živi projekt, koji daje rezultate,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Namjena sredstava je za troškove vezane uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za vrijeme provedeno na naukovanju, uz naknade mentoru koje se utvrđuju prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje, te za nabavu opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s izvođenjem naukovanja. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn