ZA NOVU VIZURU PAKRACA – U tijeku radovi na urbanističko-arhitektonskom uređenju središnjeg gradskog trga

Datum objave: 17. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U tijeku su radovi na urbanističko-arhitektonskom uređenju Trga bana Josipa Jelačića i Ulice hrvatskih velikana vrijedni 7,5 milijuna kuna. Riječ je o jednom od većih projekata u gradu kandidiranom kroz mjeru 7.4.1., sufinanciranom u 100 postotnom iznosu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

Do polovice slijedeće godine, središnja vizura grada Pakraca dobit će novu urbanu dimenziju koja će značiti veću kvalitetu društvenog i kulturnog života mještana kao i novi standard prometne infrastrukture . U tijeku su radovi na urbanističko-arhitektonskom uređenju Trga bana Josipa Jelačića. Riječ je o trenutno, jednom od većih projekata čijim će završetkom Pakrac dobiti novu urbanu vizuru a Pakračani veliki “dnevni boravak” na otvorenom, točku susreta, okupljanja i druženja.

Projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna, kandidiran kroz mjeru 7.4.1 u okviru programa ruralnog razvoja, sufinanciran u 100 postotnom iznosu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, obuhvatit će radove rekonstrukcije postojeće komunalne infrastrukture, uređenje pješačke komunikacije i zelene površine, te postavljanje urbane opreme i arhitektonskih elemenata na 8120 četvornih metara. “Uz novu urbanu vizuru grada, projekt uređenja središnjeg gradskog trga kakav je Pakrac odavno zaslužio, značajno će podići kvalitetu društvenog i kulturnog života mještana i osuvremeniti postojeću prometnu infrastrukturu,” naglasila je gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević.

Nakon višemjesečnih “podzemnih” radova, ovaj su tjedan na red došli i oni površinski, čemu pogoduju iznimno povoljni vremenski uvjeti. Postavljeni su rubnjaci, označene trase budućih pješačkih staza. Po završetku radova ispred zgrade Grada, slijedi uređenje prometnica, a potom, u slijedećoj fazi i uređenje Ulice hrvatskih velikana. Bude li sve išlo kako je i planirano, projekt koji će zauvijek izmijeniti postojeću vizuru Pakraca trebao bi biti završen do polovice 2020.godine.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn