ZA GRAD UGODNOG ŽIVLJENJA – Novi izgled središnjeg novogradiškog trga i popularnog Korza

Datum objave: 22. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je, po prvi puta u svojoj povijesti, izgled promijenio gradski park, postajući ugodni, suvremeno urbani prostor u koji ponovno rado navraćaju sve generacije Novogradiščana, pa dio Cvjetnog trga, red je došao i na najuže gradsko središte. Po završetku radova na obnovi sjeverne strane Trga kralja Tomislava centar Nove Gradiške polako dobiva sasvim novu vizuru.

Na zadovoljstvo prvog čovjeka grada, gradonačelnika Vinka Grgića, zvanjem diplomiranog inženjera arhitekture i brojnih Novogradiščana, jedan od najmlađih gradova u Hrvatskoj, posljednjih godina, poprima suvremenu, urbanu vizuru.

Rezultat je to brojnih manjih i većih radova na širem području Nove Gradiške, čiji je cilj, u konačnici, stvoriti grad po mjeri čovjeka. Radovi na komunalnoj i prometnoj infrastrukturi, uređenje ulica i nogostupa, dječjih igrališta i sportskih terena, energetska obnova zgrada-tek je dio projekata koji ubrzano mijenjaju vizuru grada.

Nakon što je, 2017.novi reprezentativni izgled, po prvi puta u svojoj povijesti, dobio gradski park, pa prostor ispred zgrade Gimnazije, koju uskoro čeka i energetska obnova, kao i dio Cvjetnog trga, ovih se dana privode kraju radovi na sjevernoj strani središnjeg gradskog Trga kralja Tomislava.

Prostor ispred zgrade gradske uprave, po uzoru na suvremene urbane sredine, popločen je novim „kockicama“ i ukrašen klupama i atraktivnim reklamnim panoima. Značajan „posao“ na obnovi najužeg gradskog središta dugoročno će zaključiti izgradnja novog kružnog toka na jednom od frekventnijih gradskih raskrižja, onih na potezu od zgrade Gradske uprave i Gajeve ulice, kod sata, rekli bi Novogradiščani. Riječ je o projektu vrijednom dva milijuna kuna s PDV-om koji će podići standard gradske prometne infrastrukture i izmijeniti poznati izgled centra grada.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D.P/F.S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn