ZA DOBROBIT I ZAŠTITU ŽIVOTINJA – Sve više gradova i općina prepoznaju važnost sufinanciranja kastracija i sterilizacija

Datum objave: 18. 1. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega i Grad Pleternica te Općina Velika i Općina Kaptol nastavljaju s dobrom praksom te su se i ove godine odlučili za projekt sufinanciranja sterilizacija i kastracija

“Sve više gradova i općina prepoznaju važnost ovakvih projekata što nas iznimno veseli! Za dodatne informacije i rezervaciju termina nazovite nas na broj telefona 034/211-612 (ambulanta Požega) ili 034/251-035 (ambulanta Pleternica).”objavili su iz Veterinarske stanice Požega.

Grad Požega pri tom je  inicijator jer u svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kao i osiguranja učinkovite skrbi za napuštene životinje, šestu godinu zaredom nastavlja program sufinanciranja sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom. Kastracija pasa i mačaka je najsigurniji način na koji vlasnici kućnih ljubimaca mogu spriječiti neželjeno razmnožavanje svojih ljubimaca i tako izbjeći probleme koji nastanu kada se dogodi neplanirano i neželjeno potomstvo kojem treba naći novi dom.

Ovaj program Grada Požege, čijem su se dobrom društvu pridružili Grad Pleternica te Općine Velika i Općina Kaptol a odnedavno i Grad Pakrac, u skladu je s obavezom kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca, propisanom Zakonom o zaštiti životinja.

TEKST: S. Pok                FOTO: VS Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn