X.BOBIJEVI DANI SMIJEHA – Ines Bojanić osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu za Miriam u “Guji u njedrima”

Datum objave: 25. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Glumica Ines Bojanić osvojila je na X. Bobijevim danima smijeha nagradu za najbolju žensku ulogu za interpretaciju Miriam u  požeškoj predstavi “Guja u njedrima” Alana Ayckbourna, u režiji Rajka Minkovića.

Predstava Gradskog kazališta Požega  “Guja u njedrima” premijerno je izvedena u lipnju ove godine i od tada bilježi gostovanja na brojnim hrvatskim scenama. U crnohumornoj priči Ines Bojanić pokazala je umjetničku vještinu slojevito portretirajući svoju Miriam u izvrsnoj suigri s Jasnom Palić Picukarić i Hanom Hegedušić.

Prepoznao je to i ocijenjivački sud u sastavu Tomislav Kurelec, Perica Martinović i Branko Babac koji u obrazloženju navodi `kako u predstavi koja uspješno povezuje crnu komediju, triler i horor, a nitko nije onakav kakvim se čini, Ines Bojanić igra pomalo retardiranu ženu jasno i bez pretjeranog prenaglašavanja njezinog stanja, da bi nekim detaljima dala naslutiti kako je takvo ponašanje i obrambeni mehanizam kojim izbjegava napade i neprimjetno aranžira situacije tako da bi se njima okoristila.

Nakon nagrade Marul koju je osvojila na ovogodišnjim 31. Marulićevim danima, ovo je još jedna potvrda kako je naša Požežanka zasluženo u samom vrhu hrvatskog glumišta.

TEKST: S. Pok             FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn