VRO ŠIRINCI 92 – Obilježena 30. obljetnica

Datum objave: 03. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

ŠIRINCI – U zajedničkoj suradnji Odbora za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata novogradiškog kraja, Udruge veterana 3. gardijske brigade Hrvatske vojske „Kune“ Nova Gradiška i Općine Rešetari, svečano je obilježena 30. obljetnica Vojno-redarstvene akcije „Širinci 92“.

Dana 3. siječnja 2022. godine, nakon okupljanja uzvanika, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Smrtiću, održana je sveta misa nakon koje su položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Širincima, te prigodna komemoracija. Nakon toga su položeni vijenci i odana počast ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Rešetarima, te je odana počast i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

Obilježavanje obljetnice oživilo je sjećanja na slavne dane zajedništva i hrabrosti hrvatskih branitelja, kojom prilikom je između ostalih, u dva borbena napada krajem 1991. i početkom 1992. godine, od jake neprijateljske vatre u Širincima, poginulo nekoliko hrvatskih branitelja s područja Općine Rešetari i šire okolice, kao i zapovjednik 2. bojne 121. brigade Hrvatske vojske pukovnik Ivica Atlagović iz Rešetara, koji je vodio hrvatske branitelje te sa istima sudjelovao u mnoštvu akcija, a između ostalih i akciji oslobađanja Širinaca.

IZVOR: brodsko-posavska-policija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn