VRO BLJESAK – Ponosno i dostojanstveno – u čast i slavu pobjede i u spomen žrtvama

Datum objave: 30. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – Jubilarna, 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak bit će obilježena dostojanstveno i primjereno, u skladu s preporukama i mjerama koje su na snazi. Tim povodom u petak, 1. svibnja 2020., kod spomen-obilježja u Okučanima državna izaslanstva odat će počast žrtvama, a Hrvatska radiotelevizija emitirat će prigodnu emisiju uz izravan prijenos iz Okučana. 

U subotu, 2. svibnja, bit će služena misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje u VRO Bljesak i za 12 hrvatskih redarstvenika ubijenih u Borovu Selu 2. svibnja 1991., kao i za sedmero civilnih žrtava stradalih prilikom raketiranja Zagreba 2. i 3. svibnja 1995., koju također izravno prenosi HRT.

“Svih poginulih hrvatskih branitelja prisjetimo se u svojim molitvama, a u spomen na veličanstvenu pobjedu u VRO Bljesak istaknimo hrvatske zastave na svojim domovima,” poručili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je virtualnu izložbu fotografija iz Domovinskog rata “1991”“ autora Zorana Filipovića a koja će biti dostupna na stranici ministarstva mjesec dana.

TEKST: S. P.       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn