VRIJEDNI PROJEKTI U POŽEŠKO-SLAVONSKIM ŠKOLAMA – Besplatni školski obroci i “Obrazujmo se zajedno III”

Datum objave: 26. 8. 2016. | Kategorija: Društvo

NS

POŽEGA –  Požeško-slavonska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Panora i u novoj školskoj godini nastavit će projekt “Obrazujmo se zajedno”. Kroz projekt će biti zaposleno 42 pomoćnika u nastavi koji će pružiti pomoć za 56 učenika u osnovnim i srednjim školama u kojima je osnivač županija. Projekt je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna, a danas su potpisani sporazumi s ravnateljima škola u kojima će se projekt provoditi. Uz to, predstavljen je i projekt besplatnih školskih obroka.

“Cilj projekta je pružiti potporu učenicima s teškoćama u osnovnim i srednjim školama. U utorak, 30. kolovoza potpisat ćemo sporazume u resornom ministarstvu, a potom će biti raspisan i natječaj za pomoćnike u nastavi. Već iskustva iz prošle godine govore kako su ovim projektom bili zadovoljni i roditelji i učenici ali i mladi ljudi koji su dobili mogućnost raditi ovaj posao,” naglasio je župan Alojz Tomašević prilikom potpisivanja sporazuma s ravnateljima škola u kojima će djelovati pomoćnici.

Župan je ujedno predstavio i projekt besplatnih školskih obroka za potrebite učenike u koji su uključeni Ministarstvo mladih i socijalne politike te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uz sufinanciranje županije. “Gotovo 311 tisuća kuna određeno je od strane ministarstava za ovaj projekt. Besplatni obroci bit će osigurani za 417 učenika u 14 škola na području cijele županije. Očekujem kako će se ovaj projekt nastaivit i narednih  godina jer potpora ministarstva postoji i to mi je drago, no s druge strane nije mi drago da u Slavoniji postoji potreba za takvim potporama jer ovo područje moglo bi po svojim resursima biti pokretač razvoja,” naglasio je požeško-slavonski župan Tomašević.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn