VRIJEDNA DONACIJA – Rotary International District Hrvatska donirao termovizijsku kameru Općoj bolnici Nova Gradiška

Datum objave: 08. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Opća bolnica Nova Gradiška predstavila je termovizijsku kameru namijenjenu trijaži pacijenata i detekciji povišene tjelesne temperature. Riječ je o donaciji Rotary International Distrikta 1913 – Hrvatska, vrijednoj oko 100 tisuća kuna koju su službeno predstavili guverner Danijel Jozić, predsjednica Rotary cluba Nova Gradiška, dr. Dubravka Klobučar i ravnatelj novogradiške Opće bolnice, dr. Josip Kolodziej.

Vodeći se glavnom filozofijom udruženja temeljenom na nesebičnom služenju i pomoći u razvijanju boljeg društva za sve, Rotary International District 1913 Hrvatska, donirao je 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske, od čega je jedna uručena i Općoj bolnici Nova Gradiška. Ukupna vrijednost donacije iznosi 22,9 milijuna kuna, a riječ je o tehnologiji koja će pomoći u trijaži pacijenata i detekciji povišene tjelesne temperature, iznimno korisnoj na mjestima velikog protoka ljudi, poput bolnica.

Uz guvernera Rotary Internationaln Districta 1913 Hrvatska, Danijela Jozića, vrijednu donaciju predstavili su dr. Dubravka Klobučar, predsjednica Rotary cluba Nova Gradiška, voditeljica Odjela za pedijatriju i ravnatelj novogradiške Opće bolnice dr. Josip Kolodziej.

“Iako dolazi u vrijeme jenjavanja epidemije, riječ je o vrlo vrijednoj donaciji, za dobrobit svih nas. U trenutku kada se postupno vraćamo u normalan rad, ali još uvijek moramo održavati trijažu na ulaznim punktovima, termovizijska kamera će nam omogućiti lakši protok pacijenata i onemogućiti one potencijalno zaražene da zalutaju među zdrave pacijente, što je osobito važno kod pretraga na koje dolaze pacijenti bez simptoma.”, upoznao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej. Vrijedan “poklon” novogradiškoj bolnici bila je i prigoda za promociju šire akcije kojom su članovi Rotary international districta 1913. Hrvatska donirali ukupno 29 kompleta termovizijskih kamera u dvadesetak ustanova diljem Hrvatske, ukupne vrijednosti 22,9 milijuna kuna. Istaknuo je to Danijel Jozić, guverner Rotary International Distrikta 1913 – Hrvatska, pozdravljajući predstavnike bolnice, u, kako je rekao, ime svih 1600 rotarijanki i rotarijanaca hrvatskog Rotary distrikta.

“Prevencija liječenja bolesti jedan je od prioriteta djelovanja rotary zaklade iz koje se sufinanciraju projekti poput ovoga koji je, upravo zahvaljujući dugoročnom učinku, dobio bespovratna sredstva i omogućio nam uspješno opremanje bolnica. Želeći pomoći zdravstvenom sustavu na dugoročno održiv način, sa zaštitnom opremom, rotarijanci su se u akciju uključili odmah na početku krize, vjerujući kako je sustav termovizijskih kamera sustav koji će primjenu naći i u budućnosti, jer ne treba imati iluzije da se ovakav i sličan izazov neće još koji put ponoviti. Donacije zdravstvenim ustanovama predstavljaju završetak inicijative koja je pokazala kako situaciji možemo i trebamo pristupiti na ozbiljniji način. Ponosni smo na ovu akciju, na Rotary klub Nova Gradiška, kao i sve ostale rotary klubove u Hrvatskoj, jer su pokazali snagu i zajedništvo.”, zaključio je Jozić.

TEKST: S. T. FOTO: Rotary klub NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn